Kobercové přehled
Terry Pratchett
Na začátku nebylo nic, jen obyčejná nekonečná plochost. Pak se zjevil koberec... Ten starý příběh všichni znají a všichni milují (i když mu doopravdy nevěří). Postupem času se však koberec stal domovem mnoha rozličných kmenů a lidí a vzniká i nový příběh. Je o Velké pračce, která po sobě zanechává cestu zkázy napříč celým Kobercem. Příběh o Pelichánech posedlých touhou po moci a o dvou bratrech z kmene Munrungů, kteří se potom, co byla jejich vesnice vyhlazena, vydali za dobrodružstvím, aby ukončili všechna dobrodružství...... celý text
Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: 2001 , TalpressOriginální název:
The Carpet People, 1971
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kobercové. Přihlašte se a napište ho.
Nebylo to špatné, je tam bohužel "ale", protože od Pratchettovy (ne)prvotiny jsem očekával více. Spousta věcí není nijak vysvětlena oproti Zeměploše, a to je asi pro mne zásadní nedostatek. Mohlo to mít skvělé pokračování, kdy někdo dojde na okraj koberce, vysvětlí smršť atd. Bohužel trochu promarněná šance od mistra žánru.
Pokojné čtení. Taktéž je to úplně první dílo génia Terryho Pratchetta. Opravdu se mi to líbilo.
Kniha Kobercové v seznamech
1993 | Barva kouzel |
1997 | Dobrá znamení |
2007 | Darwinovy hodinky |
2003 | Noční hlídka |
1995 | Stráže! Stráže! |
Výzva 2024 - Kniha s jednoslovným názvem o minimálně 4 slabikách. Tak a ufff, poslední okruh výzvy je letos konečně za mnou!
A upřímně: asi jsem od knihy čekal víc. Pamatuji si, že když jsem knihu četl poprvé, byl jsem jí naprosto uchvácen. A dnes, o dobrých patnáct, dvacet let později... Asi už mám od Pratchetta načteno trochu víc na to, abych ocenil dobrou zápletku. I když ty náznaky budoucí Zeměplochy tam samozřejmě jsou. A navíc mi strašně chybí Smrť. Mrakoplaš, Elánius a spousta dalších postaviček :)