Kočka, která znala Shakespeara přehled

Kočka, která znala Shakespeara
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/2483/bmid_kocka-ktera-znala-shakespeara-661f64f1e9ee1.png 4 63 63

Kočičí krimi série

Je něco shnilého v malém Pickaxu, alespoň to tak připadá hypersenzitivnímu čichu novináře Jima Qwillerana. Smrt excentrického vydavatele místních novin byla prohlášena za nešfastnou nehodu, ale Qwilleran tuší, že jde o vraždu. Jeho dva partneři mu dávají za pravdu. Siamský kocour Koko a jeho družka Yum Yum mají šestý smysl pro zločin a nos ještě lepší než Qwill. Co ale Koko vyčetl ve vzácném vydání Shakespearových her? Neprozradil to, ale jisté je, že přišel na kloub nejedné záhadě a navedl Qwillerana na správnou stopu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

The Cat Who Knew Shakespeare, 1988

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočka, která znala Shakespeara. Přihlašte se a napište ho.

Booky84
06.03.2024 5 z 5

Opět čtivý díl, který byl tentokrát i dramatický a napínavý, hlavně ten konec. Koko nezklamal a předvedl i jak jezdí sám výtahem a své věštecké či předtuchové schopnosti. Yum Yum honící prsten po několika místnostech jsem úplně viděla před očima. :-)

Česneksmedem
08.05.2020 4 z 5

Největší vzrušení při čtení tohoto dílu (až na posledních asi 20 stran) jste mohli zažít, když si Yum Yum a Koko sami sobě oblízávali vercajk. Jinak hladina klidná a netknutá, jak v láhvi u psychiatra Nešpora. No, možná ještě někomu mohla ukápnout slza nad osudem paní Cobbové. Malá slzička od smíchu se mi v rohu oka objevila u popisu studeného města Brrr s jeho kavárnou Severní pól.
Také jsme si přečetli otázku, jaké apartmá bychom si vybrali – anglické, empírové nebo biedermeierovské? Postel s nebesy nemusím, monumentální kubické formy jakbysmet. Styl biedermeier byl již ve své době napadán a odsuzován jako idyla hřbitova a tam nějak nespěchám. Daleko důležitější než jak apartmá vypadá, je s kým v něm jste.
Přes všechno výše uvedené se to četlo dobře.

p.pavlina
08.03.2019 5 z 5

Další odpočinkové čtení, ale tentokrát to bylo opravdu napínavé až do samotného konce. Těším se na další díl.

Kniha Kočka, která znala Shakespeara v seznamech