Kočka, která znala Shakespeara přehled
Lilian Jackson Braun
Kočičí krimi série
Je něco shnilého v malém Pickaxu, alespoň to tak připadá hypersenzitivnímu čichu novináře Jima Qwillerana. Smrt excentrického vydavatele místních novin byla prohlášena za nešfastnou nehodu, ale Qwilleran tuší, že jde o vraždu. Jeho dva partneři mu dávají za pravdu. Siamský kocour Koko a jeho družka Yum Yum mají šestý smysl pro zločin a nos ještě lepší než Qwill. Co ale Koko vyčetl ve vzácném vydání Shakespearových her? Neprozradil to, ale jisté je, že přišel na kloub nejedné záhadě a navedl Qwillerana na správnou stopu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2004 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
The Cat Who Knew Shakespeare, 1988
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočka, která znala Shakespeara. Přihlašte se a napište ho.
Největší vzrušení při čtení tohoto dílu (až na posledních asi 20 stran) jste mohli zažít, když si Yum Yum a Koko sami sobě oblízávali vercajk. Jinak hladina klidná a netknutá, jak v láhvi u psychiatra Nešpora. No, možná ještě někomu mohla ukápnout slza nad osudem paní Cobbové. Malá slzička od smíchu se mi v rohu oka objevila u popisu studeného města Brrr s jeho kavárnou Severní pól.
Také jsme si přečetli otázku, jaké apartmá bychom si vybrali – anglické, empírové nebo biedermeierovské? Postel s nebesy nemusím, monumentální kubické formy jakbysmet. Styl biedermeier byl již ve své době napadán a odsuzován jako idyla hřbitova a tam nějak nespěchám. Daleko důležitější než jak apartmá vypadá, je s kým v něm jste.
Přes všechno výše uvedené se to četlo dobře.
Další odpočinkové čtení, ale tentokrát to bylo opravdu napínavé až do samotného konce. Těším se na další díl.
Kniha Kočka, která znala Shakespeara v seznamech
kočky vraždy detektivní a krimi romány novináři William Shakespeare, 1564-1616
2003 | Kočka, která uměla číst pozpátku |
2003 | Kočka, která okusovala ušák |
2003 | Kočka, která zhasínala světlo |
2010 | Kočka, která vyprávěla příběhy |
2004 | Kočka, která hrála Brahmse |
Opět čtivý díl, který byl tentokrát i dramatický a napínavý, hlavně ten konec. Koko nezklamal a předvedl i jak jezdí sám výtahem a své věštecké či předtuchové schopnosti. Yum Yum honící prsten po několika místnostech jsem úplně viděla před očima. :-)