Tři případy a Jim Qwilleran přehled
Lilian Jackson Braun
Kočičí krimi série
Americké detektivky, v nichž záhadu odhalí a řeší sympatický novinář za pomoci svého siamského kocoura. Děj příběhů se odehrává na maloměstě, mezi americkými středními společenskými vrstvami.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1995 , OddychOriginální název:
The Cat Who Turned On and Off (1968), The Cat Who Could Read Backward (1966), The Cat Who Ate Danish Modern (1967), 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři případy a Jim Qwilleran. Přihlašte se a napište ho.
Překlady těchto tří románů mi připadaly daleko svižnější než překlady uveřejněné v nakl. MOBA.
Srovnávám tento překlad s pozdějším od Heleny Smolakové....Je o pět let starší a vyvolává ve mně trochu jiné obrazy. Jediné, co se mi na knize nelíbí, je obraz krvežíznivého Koka na obálce.... (i když siamky jsou opravdu jiného ražení, než běžné kočky).
Kniha Tři případy a Jim Qwilleran v seznamech
2003 | Kočka, která uměla číst pozpátku |
2003 | Kočka, která okusovala ušák |
2003 | Kočka, která zhasínala světlo |
2010 | Kočka, která vyprávěla příběhy |
2004 | Kočka, která hrála Brahmse |
Všechny tři příběhy jsem už dříve četla (dokonce nejméně dvakrát) v jejich pozdějších vydáních z nakladatelství MOBA. Stejně jako Medvedici3 mi tyto starší překlady připadají lepší... Kočka na obálce snad měla představovat Koka, ale toho siamského aristokrata mi tenhle vypasený domácí macík nepřipomíná ani vzdáleně :-)