Kočičí životy přehled

Kočičí životy
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49064/bmid_kocici-zivoty-642d8e30ae539.jpg 4 96 96

Příběh matky a dcery, které se na Volyni narodily a opustily ji až během 2. světové války, kdy byly repatriovány do Čech. Na osudech jedné rodiny a příbuzných i přátel polského, židovského a ukrajinského původu je popsán strašlivý chod dějin. ISBN 80-85906-40-22 (chybné)

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočičí životy. Přihlašte se a napište ho.

deirdre
02.11.2024 5 z 5

Mimoriadna knižka, krásna a smutná zároveň, ukazuje aký krehký je náš život, ako ľahko sa môže zrazu všetko zmeniť, ako ľahko môžeme o všetko, na čom nám záleží, prísť, ako sa s tým vyrovnávame - alebo aj nie. Závisí, ktorá Dolja pri vás stojí, či ste v spojení so svojou posestrimou, či máte Vieru... Hlboko pravdivé je toto rozprávanie, odporúčam.

AlbionFoxyFox
02.11.2024 3 z 5

Asi jsem čekala něco jiného, zpočátku jsem měla velký problém se jmény, časovým ukotvením, nemohla jsem se začíst. A tak jsem si ani nedokázala vytvořit k hlavním postavám náklonnost.

tonysojka
02.10.2024 5 z 5

Literární práce po jazykové stránce určitě perfektní, autorka velmi citlivě, vnímavě popisuje osudy jedné volyňské rodiny během minulého století.
Zároveň se příběhem táhne taková ta jakoby východní odevzdanost osudu, pasivita a beznaděj, která mu spolu s popisy ukrajinských lidových zvyků a pověr dává zvláštní příchuť.

".....Líza je opět na konci,zahnaná k východní zdi,za níž se může všechno stát. Třaskavá směs komplexů méněcennosti a velikášství,strašidlo celého jejího života. Cítí se jako malá myška,před kterou se tyčí veliký medvěd. Myška piští:"já bojus "
A medvěd se kymácí ze strany na stranu a dobrotivě praví "Něbojsa, ty privykněš "....

Kniha Kočičí životy v seznamech