Kodaňská Píseň písní přehled

Kodaňská Píseň písní
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536990/bmid_kodanska-pisen-pisni-6627d161ddf4a.jpg 4 224 224

Příběh tří generací a jednoho domu, plný překvapení, radosti i smutku jako život sám… Uměnímilovný syn váženého dánského obchodníka a nespoutaná dcera majitele ruského cirkusu – když k sobě tahle nesourodá dvojice najde cestu, začne se odvíjet poutavá a nadmíru barvitá rodinná sága, v níž se odrážejí bouřlivé evropské dějiny 20. století. Neméně pestré a neobvyklé osudy však dostanou do vínku i další generace rodiny obývající honosnou vilu v Kodani, a tak má hlavní hrdinka Esther rozhodně o čem vyprávět. Třeba o tom, jak její otec, ve válce vyznamenaný cvičitel holubů, našel svou nejkrásnější holubici v letušce, s níž měl posléze tři dcery. Nebo o svých sestrách, geniální vědátorce s podlomeným zdravím a okouzlující pěvkyni se smůlou na chlapy. A taky o vlastním klopýtání mezi úspěchy druhých a pochybování o svém malířském nadání. Život totiž ve skutečnosti není žádná pohádka a zaslouženého štěstí se dočká jen málokdo… Románový debut úspěšné dánské písničkářky se stal záhy bestsellerem a dočkal se mnoha překladů. „Magickorealistické vyprávění přináší svérázné postavy i poznání, že lidská touha po lásce a sebeuplatnění se v čase nemění.“ – Markéta Kliková, iLiteratura.cz. „Pokud potřebujete dobrodružství, lásku a také návod, jak se na svět dívat trochu milosrdnějšíma očima, přečtěte si opojnou, strhující a fantastickou Kodaňskou Píseň písní. Vyprávění se valí, hrne a vine tak, že se člověk musí jednou rukou držet křesla a druhou jen obrací stránky.“ – Femina. „Je naprosto zázračné, jak Annette Bjergfeldtová dokáže podávat vyprávění v barvách, tónech a citech. […] Její románový debut je obdivuhodný a člověk se může jen těšit na další drobné zázraky z jejího pera.“ – Politiken. „Prvotina Annette Bjergfeldtové je ohňostrojem představivosti a překypuje hrátkami se slovy i s větami. […] Úžasný román jiskřící humorem.“ – Sřndag.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Højsangen fra Palermovej, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kodaňská Píseň písní. Přihlašte se a napište ho.

Kekik
včera 5 z 5

Není to ani měsíc, co se autorka svým románem Kočovný biograf pana Saita dostala až do středu mého srdce. Od knihy Kodaňská Píseň písní jsem měla stejná očekávání. Trvalo však dlouho, než si mě tento příběh podmanil. Ovšem od té doby to byla opět jízda, na jejíž konci mně bylo smutno. To se mi stává jen u knih, které mě hluboce zasáhnou.
Velice jsem se těšila na Varinku. Zřejmě jsem z komentářů ostatních čtenářů nabyla dojmu, že se jedná o výjimečnou postavu. O to více byl pro mě šok, když to byla pro mě jedna z nejméně sympatických postav. Ale ! I toto se změnilo. Nakonec si Varinka ke mně cestu našla.
Autorčin styl psaní je nezaměnitelný, podmanivý. Má výborný cit pro volbu slov. Dokáže sestavit věty, které mám touhu si zaznamenat. Také velmi chválím humor, ale bylo ho tu pomálu. Očekávala jsem, že se budu smát častěji.
Kniha Kodaňská Píseň písní je určitě kniha, která si zaslouží pozornost. A rozhodně doporučuji druhou autorčinu knihu Kočovný biograf pana Saita.
Doufám, že se dočkáme dalších titulů.

qydko
08.11.2024 5 z 5

"Život je dar, ale rozbalit si ho musí člověk sám."

Po Kočovném biografu jsem sáhla i po této knize stejné autorky a našla jsem to, co jsem hledala. Spletenou síť lidských příběhů všeho druhu o hledání životní lásky, ať už na sebe bere jakoukoliv podobu.

Granger
22.10.2024 5 z 5

Chvilku mi trvalo se začíst, ale poté už se nešlo odtrhnout. Barvitě popsaný průřez životem jedné (ne)tradiční rodiny, kde představivost a touhy neznají mezí.
Doufám, že to nebylo mé poslední "setkání" s touto autorkou.

Knižní novinky (49. týden)

05.12.2021

Knižní novinky (46. týden)

14.11.2021

Kniha Kodaňská Píseň písní v seznamech