Kodex Apokalypsy (limitovaná sběratelská edice) přehled
Romulo Royo , Luis Royo , Jesús Barona Vilches
Malefic Time série
1. díl
V Moskvě řádí neznámý mor jako novodobý Herodes. Stejně jako kdysi v případě Mesiáše dojde i nyní k záchraně, avšak kdo bude novodobým spasitelem a proč je ho třeba? Odpovědi by mohly být nalezeny za pár let poté, roku 2038, na druhé straně oceánu, ve zpustlých ulicích Manhattanu, kde nebezpečí číhá na nebi i na zemi. Nastává Čas Prokletých. Luz, bělovlasá dívka s krvavými slzami, se bude zmítat mezi silami dobra a zla, jež se o ni přetahují ve světě, který se pomalu obrací v prach a kde není jisté, kdo je vlastně anděl a kdo démon. Kniha obsahuje unikátní ilustrace Luise a Romula Roya.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2017 , Fantom PrintOriginální název:
Apocalypse, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kodex Apokalypsy (limitovaná sběratelská edice). Přihlašte se a napište ho.
Kniha bez příběhu, bez sympatických postav a vlastně bez všeho ostatního. Jediné co se nabízí jsou obrázky od tatíka a synka Royo. Možná by z toho byl pěkný kreslený film pro dospělé, kde by slintající divák nadskakoval nad spoře oblečenými sexi bojovnicemi s meči. Pro mně toto byla ztráta času. Doufám, že vydavatel Fantom Print se poučil a další díl už nevydá.
Z toho, co jsem četl, byl zřejmě na začátku nápad námětu a pár kreseb Luise Roya. Pak společně se synem tomu dali hlubší tvar, až nakonec přispěchal jejich přítel Vilches, který napsal text. Jenže já nejsem typ, co by se nekonečně kochal jen kočenou na obalu. Mně jde především o text a jeho příběh. A ten je bohužel slabý, zmatený, plný pseudoandělů, pseudodémonů, stokrát omletých jmen jako Samael či Lilith, pak i globální katastrofy, různých klanů a tajemné minulosti hlavní hrdinky... Ale výsledek je splácanina naprosto o ničem i když relativně dobře napsaná. Další díly už určitě číst nebudu a tak nějak i pochybuju, že vyjdou.
Kniha Kodex Apokalypsy (limitovaná sběratelská edice) v seznamech
Na můj vkus příliš upovídané, i když se musí nechat, že Jesus B. Vilches má cit pro atmosférické popisy exteriérů. Se zápletkou je to však už horší, jako by potřeba zapadnout do přihrádky „neogoticko-esoterický post-apokalyptický román“ byla spíš nutností, než prostředkem. Ovšem v návaznosti na obrazy pánů Luise a Romula Roya jde o majstrštyk, ne že ne. Naneštěstí těch ilustrací zase není tolik, aby to vynahradilo niternost zápletky, která se tak mění v sekvenci doprovodných textů, jejichž smysl je jediný - andělé bojují s démony, přičemž démoni nejsou nutně ti špatní. Jenže než aby se něco rozhodlo, chvilku se prostě všichni perou, pak dojde k finálnímu odhalení a konec zvonec, pokračování příště. Možná kdyby byl svět Malefiku u nás známější, asi by to celé bylo mnohem atraktivnější. Takhle mi nezbylo než slintat nad krásnými obrázky a protrpět malinko kýčovitý příběh s nepovedeným náběhem na hlubší poselství. Ten kýč by mi vlastně ani tolik nevadil, mrzela mě ta obsahová průměrnost.