Kolébka zla přehled
Brian Keenan
Autor byl zajat omylem (jako údajný Brit) v Libanonu v 80. letech 20. století. Když únosci odhalili jeho totožnost, bylo již pozdě, neboť příliš mnoho věděl. Zůstal uvězněn bezmála pět let. Ve své knize víceméně pomíjí vlastní příběh plný násilí a nenávisti a soustředí se na vnitřní svět člověka vystaveného extrémnímu tlaku. Roky prožité tváří v tvář každodennímu ponížení hodnotí jako životní zkušenost, která v něm probudila netušené schopnosti a pocity. Fyzická bolest se mu jeví jako mnohem méně významná ve srovnání se strádáním duše, proti kterému lze bojovat jen nezlomnou vůlí a humorem. Zajímavý je příběh jeho pevného přátelství se spoluvězněm, člověkem s odlišnými životními východisky, s nímž by se za normálních okolností těžko sblížil. Své mučitele nehodnotí s nenávistí, ale jakousi svéráznou empatií, ba dokonce s pochopením. Strohá, na laciné efekty rezignující kniha, vyznívá ve výsledku velice působivě. Základním kamenem této působivosti je přirozená a neochvějná lidskost.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2004 , KalichOriginální název:
An Evil Cradling, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolébka zla. Přihlašte se a napište ho.
![changaj changaj](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/230435/m_changaj-hYy.jpg?v=1549896007)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Autentický drsný příběh - terapie autora / bývalého zajatce teroristů. Věrně vykreslené narušené osobnosti věznitelů i postupná transformace psychiky zajatců.
![Damato Damato](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tady nelze jinak , než souhlasit s newtory a doufat v to světélko v tmách . Ale čím déle tady všichni sluníčkáři pobíhají s otevřenou náručí a bojují za pomyslná práva muslimů v naší zemi ( a zakládají sbírky na stavbu mešit dokonce i v odlehlých lokalitách našeho českého, po většinou křesťanského státu) , tak začínám z té jejich velkoduchosti mít obavy. A nejen já- jak je vidět.
Kniha Kolébka zla v seznamech
v Mé knihovně | 12x |
Tento autentický příběh se mě hodně dotkl. Hodně mě zaujala ta obrovská vnitřní síla, odvaha a naděje v takových podmínkách.