Kolem Měsíce přehled

Kolem Měsíce
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299/kolem-mesice-299.jpg 4 77 77

Kniha bezprostředně dějově navazuje na autorův román Ze Země na Měsíc (1865, De la Terre à la Lune), kde jsou uvedeny další podrobnosti.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , E. Beaufort

Autour de la Lune

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolem Měsíce. Přihlašte se a napište ho.

Superduck
19.02.2025 3 z 5

Tady to Verne bohužel přehnal.
Nebo jeho kniha alespoň příliš zestárla.
Své knihy totiž často stavěl na teoriích tehdejší doby, jenže obvykle byla také velká část příběhu realistická, aniž by stavěla na teoriích.
Jenže tady je na teoriích postavené všechno. A to knize velmi ubližuje, neboť zdaleka ne všechny se potvrdily. Ardan, Barbicane i Nicol by byli během knihy mrtví asi stokrát, přičemž vrcholem všeho je otvírání dveří střely do vesmíru.
A vadí mi bohužel taky cíl cesty. Všichni tři se sebevražedně ženou na Měsíc i potom, co uznali, že je tam žádné tamější obyvatelstvo nečeká a podmínky pro život tam jsou mizerné.
Chápu, že tehdy si lidé mysleli, že Měsíc obyvatelný je, ale v nynější době už to zkrátka není ono.

Kortez
22.07.2023 3 z 5

Audiokniha. Vyslechnuto na popud CV 2023 - kniha, která se odehrává ve vesmíru. Tak trochu jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem Verneho četl docela často a žasnul nad jeho vizionářstvím. Teď když je technika ještě daleko vpředu, než za mého mládí se ty Verneho vize zdají ještě obdivuhodnější.

danny_21
03.03.2022 3 z 5

Pokračování románu ze Země na Měsíc bylo docela povedené, osudy tří prvních austronatů v dělostřeleckém náboji při cestě k naší Luně, kdy se snaží dosáhnout povrchu a prozkoumat místní faunu a floru, ideálně rovnou kolonizovat. Typický Verne tak jak si ho pamatujeme - spousta fantazie, technických popisů a zvratů. Samozřejmě díky době vydání úsměvně ( např. vyhazování předmětů z okna projektilu do kosmického prostoru ), ale některé myšlenky se potvrdily - 60 %

Kniha Kolem Měsíce v seznamech

v Mé knihovně30x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)