Kolumbové vesmíru 1. - Souboj o Měsíc přehled
Karel Pacner
Kolumbové vesmíru série
1. díl >
Český žurnalista rekapituluje vývoj kosmonautiky od prvních teoretických koncepcí po vysazení lidské posádky na povrchu Měsíce. Populárně naučný výklad teoretických koncepcí (např. Ciolkovskij, R.Goddard), prvních praktických experimentů (kupř. Valier, Nebel, Engel), práce slavného konstruktéra Koroljova, letu prvního člověka do vesmíru, příprav letu na Měsíc i samotného dobytí této planety. V závěrečné kapitole se věnuje konstruktérovi nacistické V-2 Wernheru von Braunovi, jenž sehrál významnou roli v americkém kosmickém výzkumu. Životní osudy i dílo vědců, konstruktérů i samotných kosmonautů daného období.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolumbové vesmíru 1. - Souboj o Měsíc. Přihlašte se a napište ho.
Naprosto unikátní dílo, které vyniká především souvislostmi rozvoje kosmonautiky na Sovětské straně. Mnohem lepší než kniha Hlavní konstruktér. Těším se na druhý díl.
Zajímavé čtení. Na mne místy až moc podrobné, ale postupně jsem se tím prokousával a dozvěděl jsem se vícero zajímavostí.
Kniha Kolumbové vesmíru 1. - Souboj o Měsíc v seznamech
2015 | První republika 1918-1938 |