Velmistři špionáže přehled

Velmistři špionáže
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271750/bmid_velmistri-spionaze-aCR-271750.jpg 4 54 54

Vyzvědět úmysly svých skutečných nebo jen potenciálních nepřátel je vlastní všem vládám a vládcům, států totalitních stejně jako demokratických režimů. Špionáž je součástí světových dějin od nepaměti a v bouřlivém 20. století s rozvojem techniky i civilizace samé dostaly i tajné služby moderní podobu. Karel Pacner odkrývá tajemství špionážních operací, zákulisí tajných služeb a přináší nová fakta a nové souvislosti světových dějin moderní historie. I známé historické události se mohou jevit na pozadí rozkrytých operací tajných služeb v jiném světle! A tyto příběhy jsou skutečné a mnohdy napínavější a spletitější, než jaké by si dokázali vymyslet autoři špionážních románů.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velmistři špionáže. Přihlašte se a napište ho.

Iki1
předevčírem 4 z 5

Informace předložené v této knize jsou sice roztroušené v různých textech na internetu a v časopisech, a i proto jsou známé a některé z nich vícekrát zpracované a zveřejněné. Přesto si knihu stojí za to přečíst. Autor byl znám tím, že literaturu faktu zpracovává pečlivě, čerpá z více zdrojů a píše srozumitelně i pro takového čtenáře, který se s tématem setkává poprvé. Některá místa by si sice zasloužila zpracovat do hloubky, občasný redakční zásah by také nebyl na škodu, ale celkově se jedná o slušně provedenou koláž špionážních akcí z nedávné minulosti.

stanislav0373
11.07.2024 4 z 5

Skvěle napsaná literatura faktu osvětlující životní příběhy nejen známých špionů, ale i fungování jednotlivých tajných služeb. Velice dobře dokresluje známé části dějin a to takovým způsobem, že jsem občas skutečně koukal, jak je to možné.
Přiznám se, že ačkoliv nejsem úplně fanouškem, byla pro mě kniha přínosem. Zároveň však vím, že po čase velkou část jmen a vztahů zapomenu, nicméně i tak to beru jako přínos.

Stromm
11.12.2023 3 z 5

Vlastně je to zajímavé, ale je to informačně tak přehuštěné a přece neucelené, že z toho mám dost neurčitej dojem. Svět špionů mě nikdy moc nelákal, takže mě to asi i proto zrovna dvakrát nechytilo, byť tomu neupírám určité kvality. Ale chyběl tomu především nějakej obecnej úvod a závěr, plus teda trochu přidat na záživnosti. Dám jenom slabší průměr pro klid duše.

Připravované knižní novinky (30. 11. - 6. 12.)

29.11.2015

Kniha Velmistři špionáže v seznamech