Komentáře o životě přehled
Jiddu Krišnamurtí
Podtitul: Duchovní rozjímání o světě člověka V příbězích o životě rozvíjí hinduistický náboženský učitel a myslitel Krišnamurti své učení a pomáhá hledajícím objevovat všudypřítomnou pravdu a věčnost zde a nyní, zbavením ega nalézat sebe sama.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komentáře o životě. Přihlašte se a napište ho.
Buddhist thinkers make some implicit assumptions that modern Western philosophers have explicitly rejected. Firstly, common to most ordinary Indians *, unlike the https://2player-games.io/ 'scientific' Europeans, the idea of taking yoga experiences as a material for philosophical reflection.
I tato kniha pána Krishnamurtiho mě nadchla a úplně pohltila. Různí lidé se setkávají s J. Krishnamurtim a ptají se ho, jak mají řešit své problémy. On si je vyslechne a pak spolu s nimi analyzuje jejich situaci a snaží se jít s nimi až k samé podstatě problému. Tak jim nastavuje zrcadlo. Avšak podívat se do toho zrcadla je častokrát velice nepříjemné a bolestivé. Úžasná kniha, kterou všem doporučuji přečíst.
Kniha Komentáře o životě v seznamech
1999 | Krishnamurtiho deník |
1997 | Volnost, která neví |
1995 | Tázání po nemožném |
2013 | Svoboda na počátku i na konci |
2021 | Co děláte se svým životem? |
"Jestliže miluješ ptáka, který s tebou strávil zimu, otevři mu na jaře dokořán okno a dopřej mu svobody. I kdybys mu zachránil život, nemysli si, že je nevděčný, když se k tobě už nevrátí. Jestliže miluješ dítě, učiň totéž!"