Mrazivé dni přehled

Mrazivé dni
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323088/bmid_mrazive-dni-ZRm-323088.jpeg 4 73 73

Komisař Adamsberg série

< 10. díl >

Komisár Bourlin z 15. parížskeho obvodu je privolaný k naliehavému prípadu, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako samovražda. No prečo by profesorka matematiky na dôchodku páchala samovraždu s upraveným mejkapom a čerstvo umytými vlasmi? Navyše chýba list na rozlúčku a polícia pri vani nájde záhadný znak H. Komisár sa spojí s Jeanom-Batistom Adamsbergom a spoločne sa pustia do vyšetrovania. Obetí však pribúda a Adamsberg zistí, že všetci sa asi pred desiatimi rokmi zúčastnili na výlete na malý ostrov neďaleko Islandu, ktorý podľa miestnej povery stráži záhadná bytosť.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Temps glaciaires, 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivé dni. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

adelinka
07.02.2023 4 z 5

Nebolo to zlé, ale ani zasa také to napínavé čítanie. Možno len nebola na knihu zrovna nálada.

Česneksmedem
17.11.2021 4 z 5

Dle návodu uvedeného v knize jsem si to 7x rozmyslel, než jsem začal psát tento komentář. Jeden totiž nikdy neví, za jaké slůvko či chybný úkon může být popotahován.
Takže – je to velká pohodovka, ve které najdete i mnohé zajímavosti nezbytné pro život. Například to, že klíště není hmyz, ale pavoukovec. No řekněte, není to pecka? Je.
Jedna z postav v knize se jmenuje Marie-France, po našem Máňa-Francka. U nás v dědině kdysi na čp. 50 bydlela jistá Francka Fialová s dřevěnou nohou, kterou jí za 20 korun zakoupilo obecní zastupitelstvo páč byla chudší jak kostelní myš. To jsem ale trochu odbočil.
Komisaři Adamsberg a Danglard vyšetřují údajné sebevraždy, ale i každá odsukněná Batrflaj pozná, že je to habaďůra. A taky zkoumají znak, který vypadá jak písmeno „H“ (jako hlaveň, hrob nebo hloupé hovado).
No a pak přišla ta zbytečná omáčka (u nás se říká majda). Byly v ní takový voloviny jako tratoliště krve, zpronevěra, zmrazené sperma nebo divočák Kvído.
Nakonec se dozvíte, že vrahem je pan Kozlík Zahradník.
Koukám, že jsem byl tentokrát písemně ukecanější jak svatý Jan Zlatoústý. Takže čus.


konicekbily
17.10.2021 5 z 5

Autorka se potřebovala blýsknout, kolik toho zná z francouzské historie - a zná toho jako historička opravdu hodně - a tím dokonala zamaskovala svoji zápletku - anebo dvojitou zápletku? - a vodí nás v nejistotě po celou knihu. Vzhledem k francouzské historii a expedici policistů na Island je to náročné čtení, doporučuji číst pomalu, ať si to můžete postupně vstřebat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrazivé dni v seznamech

v Přečtených89x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených9x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit2x