Muž s modrými kruhy přehled
Fred Vargas (p)
Komisař Adamsberg série
1. díl >
Do Paříže přichází z rodných Pyrenejí komisař Adamsberg, svérázný muž s hlavou zdánlivě věčně v oblacích. Ve stejnou dobu se na pařížských ulicích začnou objevovat podivné kruhy nakreslené modrou křídou – a v jejich středu ještě podivnější objekty: natáčka, zapalovač, svíčka, pinzeta, holubí pařátek… Záhadnými kruhy se baví celé město, jen v komisaři Adamsbergovi narůstají obavy. Inspektor Danglard, neohrabaný skeptik s afinitou k bílému vínu, je s ním sice nesdílí, přesto se na popud svého nadřízeného neochotně začne bizarními nálezy zabývat, považuje to ovšem za ztrátu času. Dokud se v modrém kruhu neobjeví první mrtvola…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , ArgoOriginální název:
L´Homme aux cercles bleus, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž s modrými kruhy. Přihlašte se a napište ho.
Nepochopitelné, nesrozumitelné. V celém příběhu jsem narazila na jedinou větu, která mne opravdu zaujala, a sice že niť, aby se pak při šití nezauzlila a nekroutila, se má do jehly navlékat "po cívce" - vypadá to na užitečnou praktickou radu, ale stejně si neumím představit, co se tím myslí.
Myslím, že této autorce se budu zdaleka vyhýbat.
Velmi zvláštní a netypická detektivka. Nečetla se úplně snadno, ale rozhodně byla zajímavá. Beru v úvahu, že jde o začátek série, a tak dám komisaři Adamsbergerovi ještě šanci.
Ocenění knihy (1)
2009 -
CWA Dagger Awards
(International Dagger)
Kniha Muž s modrými kruhy v seznamech
detektivní a krimi romány francouzská literatura Paříž krimi
2003 | Uteč rychle a vrať se pozdě |
2006 | Muž s modrými kruhy |
2006 | Muž naruby |
2013 | Záhada mrtvých nohou |
2018 | Když vyleze pavouk |
Ze začátku mě to zaujalo. Má to takový snový, nezvyklý ráz. Jenže postupně se to začne vléct. Autorčino probírání pocitů hlavních postav je otravné a nezajímavé. Nevím, jestli je to chyba autorky nebo překladatele, ale slovo maniak nepopisuje žádnou reálnou duševní poruchu. Čekala bych, že se aspoň trochu seznámí s problematikou, když v knize nechá vystupovat psychiatra. Přišlo mi to jako takové blábolení o blábolení.