Bosambo přehled
Edgar Wallace
![Bosambo Bosambo](https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65051/komisar-sanders-bosa-65051.jpg?v=1323870762)
Komisař Sanders série
Dobrodružné příhody černošského náčelníka Bosamby, mazaného chlapíka, který se postavil na stranu zákona. Pro slavného autora detektivek je toto dílo, situované do Afriky, netypické svou formou i obsahem. Kmenové půtky a boje, obchod s otroky aj. jsou zde vylíčeny s velkým citem pro myšlení primitivních domorodců a se suchým, místy až černým humorem. Je to spíše soubor volně navazujících příběhů, jejichž hrdinou se většinou stává někdejší zloděj, nyní ctěný náčelník Bosambo.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 1948 , Karel VoleskýOriginální název:
Bosambo of the River, 1914
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bosambo. Přihlašte se a napište ho.
![soukroma soukroma](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Možná by se to dneska dalo chápat jako středoafrická (koloniální) satira, ale autor to tak asi ve své době nemyslel. Nezaujalo, odloženo.
![mariva mariva](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22321/22321.jpg?v=1381127959)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Autorovy detektivky mám ráda, ale prostředí afrických domorodých kmenů mi nesedělo, i když mě některé Bosambovy kousky pobavily.
Kniha Bosambo v seznamech
v Mé knihovně | 14x |
1992 | ![]() |
1930 | ![]() |
1932 | ![]() |
1970 | ![]() |
1992 | ![]() |
Náčelník Bosambo je všemi mastmi mazaný.