Konkláve přehled

Konkláve
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347164/bmid_konklave-6GR-347164.jpg 4 219 219

Pápež zomrel. Za zamknutými dverami Sixtínskej kaplnky stoosemnásť kardinálov z celého sveta hlasuje v najprísnejšie strážených voľbách. Stoosemnásť svätých mužov, ktorí majú nielen svoje vlastné ambície, ale aj rivalov. O sedemdesiatdva hodín sa jeden z nich stane hlavou katolíckej cirkvi a jednou z najvplyvnejším a najmocnejších osobností na svete.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (SK)

Conclave, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konkláve. Přihlašte se a napište ho.

lilites
15.01.2025 4.5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu..

Tahle kniha byla velmi zajímavá a napínavá.

Pronikáme zde určitým způsobem do tajů volby nového papeže, seznamujeme se s pravidly a postupy tohoto aktu. Do fiktivního příběhu jsou částečně zasazeny i reálné postavy, tudíž nabývá jistých reálií. Kniha je plná informací, pocitů, přemítání, napětí, intrik, zvratů a když už si myslíte, že je vše vyřešeno přijde poslední rána ve formě zvláštního konce.

Pro někoho fajn zpestření, pro mě to však byla pecka mezi oči a opravdu jsem zůstala koukat jako puk.. Všechno bylo perfektní, jen ten konec mě zklamal nebo naštval .. nevím, každopádně s ním prostě nějak nemohu souhlasit a je to pro mě jediná,, černá skvrna,, na jinak výborném příběhu..

ReziEngli
29.12.2024 4 z 5

Jo, tak tohle mně bavilo. Sice je to náročnější čtení, plné cizích slov, a latinských slov, ale mně to fakt bavilo. Hrozně mi to připomínalo film Andělé a Démoni s Tomem Hanksem, na motivy knihy od Dana Browna. Celá kniha se točí kolem papežské konkláve po tom, co papež zemře a kardinálové musejí zvolit nového. Kniha nás provází celým postupem příprav na konkláve, veškerými obřadnostmi a povinnostmi.

Je to pomalé čtení, plné latinských a cizích výrazů, a hlavně politiky, takže to nebude pro každého. Co mně hodně bavilo, byla detektivní zápletka, která se rozvíjela tiše na pozadí. Sice jsem měla takové lehké tušení, jak kniha skončí, kdo bude nakonec zvolen papežem, ale i tak mě ten konec naprosto překvapil.

Moc mě bavily popisy míst kolem Vatikánu, protože jsem jenom pár týdnů zpět po těchto místech sama chodila (samozřejmě ne po všech, nebyla jsem v Sixtinské kapli atd, ale chodila jsem po náměstí Vatikánu a uličkami, byla jsem u Andělského hradu atd.)

Vestička
20.12.2024 4.5 z 5

Je to velmi napínavé , čtivé. zajímavé téma, které si možná zasloužilo ještě o něco propracovanější příběh. Pár zajímavých , hlubokých myšlenek, které jsem si nezaznamenala. Škoda toho bulvárního konce.

Knižní novinky (18.12. - 1.1.2018)

18.12.2017

Knižní novinky (4.12. - 17.12.)

04.12.2017

Kniha Konkláve v seznamech