Koralina přehled
Neil Gaiman
Malá Koralina Jonesová je chytrá a zvědavá holčička, která nenávidí, když si lidé pletou její jméno a oslovují ji Karolíno. Poté, co se rodina přestěhuje do nového domu, musí jej Koralina ihned celý prozkoumat. Objeví dvacet jedna oken a čtrnáct dveří, přičemž jen třináct z nich se dá otevírat a zavírat. Čtrnácté jsou zamčené a zůstávají pro Koralinu záhadou. Když se jí jednoho dne konečně podaří je otevřít, dostane se do jiného bytu v jiném domě, který se tomu jejich náramně podobá. Žije v něm ovšem Druhá matka, s knoflíky místo očí, která Koralinu považuje za své dítě a nehodlá ji pustit zpět...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2007 , PolarisOriginální název:
Coraline, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koralina. Přihlašte se a napište ho.
![Jarmila97 Jarmila97](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/167551/m_jarmila97.jpg?v=1729545607)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížka se mi líbila ale poprvé musím říct že filmové zpracování bylo lepší .
Jinak byla kniha pěkná ..celkově pojetí je zvláštní ale myslím že pár lidí by to zasloužilo za své chování
![Zuzvil Zuzvil](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23600/zuzvil-VJY.jpg?v=1540821426)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Vybrala jsem si vydání s filmovou obálkou, líbí se mi, že je tam i pár ukázek fotek přímo z filmu a na konci je také rozhovor s autorem. Nestává se mi to často, ale tady musím konstatovat, že se mi film líbil víc, vtáhnul mě a moc jsem si jej užívala. Knížka je také velmi pěkně a čtivě napsaná, ale něměla za mě takový švih a "strašidelnost". Především mi třeba chybělo vysvětlení s dalšími dětmi, atd. Co rozhodně kvituji je její schopnost zaujmout jak dětského čtenáře, tak i toho dospělého. Ráda k přečtení doporučím a určitě se přimlouvám i za film. Film je opravdu skvělý.
Ocenění knihy (3)
Locus Awards
(Best Young Adult Book)
2002 -
Bram Stoker Award
(Best Work for Young Readers)
Kniha Koralina v seznamech
v Přečtených | 2 174x |
v Mé knihovně | 513x |
zfilmováno fantasy pro děti strašidelné domy knoflíky strašidelné příběhy Locus Poll Award (ocenění) animované filmy, animaceAutorovy další knížky
2006 | ![]() |
1997 | ![]() |
2001 | ![]() |
2017 | ![]() |
2015 | ![]() |
Upřímně...
Já Koralinu úplně miluju jako filmové zpracování, tak jsem se rozhodla že po dvou letech co jsem film naposledy viděla si přečtu i knihu.
A jsem celkem zklamaná.
-Všechno se tam stalo úplně rychle, takže jsem si nemohla užít určité scény jak třeba ve filmu.
-NECHÁPU TO, ale vůbec jsem se nebála. (U filmu jo)
-Pravda po přečtení knihy a zhlédnutí filmu se bojím knoflíků.
:D
Možná to prostě shrnu na jednu větu:
První kniha u které se mi více líbí filmové zpracování.