Koralina přehled

Koralina
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47044/bmid_koralina-tz6-47044.jpg 4 1500 1500

Den poté, co se nastěhovali do nového domu, se Koralina vydala na průzkum... Zjistila, že dům má dvacet jedna oken a čtrnáct dveří. Třináct z nich se dá otevírat a zavírat. Čtrnácté jsou zamčené a za nimi je jen cihlová zeď – přesněji řečeno tam byla až do chvíle, kdy je Koralina jednoho dne otevřela a našla za nimi průchod do jiného bytu v jiném domě, který se tomu jejich podobá jako vejce vejci. Současně je ale úplně jiný: psi tady nejí nic jiného, než čokoládu, kočky umí mluvit a místo pravých ji tam přivítají jiní rodiče...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Polaris

Coraline, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koralina. Přihlašte se a napište ho.

zuzmi39
19.01.2025 3 z 5

Film se mi moc líbí, proto jsem se rozhodla si přečíst i knihu. Bohužel musím říct, že se mi v tomto případě film líbí víc. Kniha nebyla vyloženě špatná, ale zkrátka mi přišla trochu nemastná, neslaná.

Pine
08.01.2025 4 z 5

Dětské a přitom temné. Krásné fantasy s dost dramatickou atmosférou, která vám i v dospělosti způsobí nepříjemné šimrání po těle a mimo jiné donutí i k zamyšlení třeba o tom, jak je důležité vážit toho, co máte.

Martianus
03.01.2025 5 z 5

Přestože jsem knihu četl už jako dospělý, běhal mi z ní mráz po zádech. Vynikající záležitost!

Ocenění knihy (3)

2003 - Locus Awards (Best Young Adult Book)
2003 - Locus Awards (Best Young Adult Novel)
2002 - Bram Stoker Award (Best Work for Young Readers)

Kniha Koralina v seznamech

v Přečtených2 158x