Kořist přehled

Kořist
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496092/bmid_korist-Itf-496092.jpg 4 34 34

Paříž 1939. Francouzskému hlavnímu městu hrozí, že ho Němci začnou bombardovat. Plukovník Pierre Delort, jedinečný armádní stratég, dostane neuvěřitelný úkol. Má z Louvru evakuovat více než tři tisíce maleb, soch a artefaktů, než do města pronikne německá armáda. Zanedlouho se Delortovi přilepí na paty nepřátelská zásahová jednotka a začíná nebezpečný lov po celé zemi. Největší poklad, Monu Lisu, nosí Delort neustále bezpečně zabalený a ukrytý s sebou. A postupně si začíná uvědomovat, proč má ten malý portrét tak obrovský význam pro celý svět…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Brána

Die Beute, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kořist. Přihlašte se a napište ho.

Netae
28.09.2024 5 z 5

Výborný historický román o záchraně uměleckých děl z Louvru. Ačkoli se odehrává těsně před a během druhé světové války, děj se točí především kolem stěhování, přesunu a ochrany těchto děl a hlavně zabránění, aby se dostali do rukou Němcům. Na konci knihy je pak doslov autora, kde tuto kapitolu historie ještě upřesňuje.

myreadingplace
24.02.2024 4 z 5

Ať už se v knize nacházela spousta těžko uvěřitelných situací nebo ne, musím říct, že mě velmi bavila. Myslím si ale, že první polovinu musíte vydržet.
Poslední dobou doháním návštěvu různých galerií, ale nikdy mě nenapadlo zamyslet se nad tím, jak je možné, že všechny tyto díla přežily až dodnes. A po shlédnutí fotografií, které byly pořízeny během evakuace Louvru, to ve mě vyvolalo neuvěřitelný pocit. Myslím si, že cílem autora bylo tento námět oživit a docela se mu to podařilo. Líbilo se mi i propojení jednotlivých dějových linek, ačkoliv v některých případech to bylo unáhlené. Vím ale, že po čase si stejně nevzpomenu na ty neuvěřitelné momenty, ale na zajímavosti a skutečnosti, které autor do knihy opatrně zamíchal.

lilly1
08.02.2024 4 z 5

Zajímavý a poutavý příběh nejen o záchraně francouzského dědictví - uměleckých děl - z Louvru spjatý s historickými událostmi v období 2. SV.

Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)

28.05.2023

Kniha Kořist v seznamech