Koruna z kostí a zlata přehled
Jennifer L. Armentrout
Z krve a popela / Z krvi a popola série
Poppy by ani ve snu nenapadlo, že někdy zažije lásku, jakou našla u prince Casteela. Chce si užívat svého štěstí, ale předtím se musí rozhodnout, jestli příjme korunu z kostí a zlata. Vždy toužila po kontrole nad vlastním životem, ne nad ostatními. Jakmile však výjdou na světlo hříchy království, povstane i dávná síla ohrožující vše, za co Poppy a Casteel bojovali. A tak brzo zjistí, jak daleko jsou ochotni zajít pro svůj lid - i jeden pro druhého.... celý text
Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: 2022 , Fragment (ČR)Originální název:
The Crown of Gilded Bones, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koruna z kostí a zlata. Přihlašte se a napište ho.
Třetí díl série Z krve a popela považuji zatím za nejslabší, i když jsem si jeho čtení stále užívala. Musím však souhlasit s některými názory, že střední část knihy působila zdlouhavě a přehnaně se zaměřovala na intimní scény mezi hlavními postavami. Ocenila bych, kdyby tato pasáž byla trochu zkrácena – příběh by tím získal na dynamičnosti.
Naopak samotný začátek knihy je velmi intenzivní a okamžitě vtáhne čtenáře do děje. V této části jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Podobné napětí přináší i závěr, který, byť otevřený, skvěle připravuje půdu pro pokračování a nutí čtenáře sáhnout po dalším dílu.
Oba hlavní hrdinové mi přirostli k srdci, ale stále ve mně hlodá otázka: Jak může devatenáctiletý člověk zásadně změnit svět? Tato úvaha mi brání v úplném ponoření do příběhu, přesto oceňuji, jak charismaticky a přesvědčivě jsou postavy vykresleny.
Celkově jde o díl, který má své silné momenty, zejména na začátku a konci, ale jeho tempo je místy zbytečně rozvláčné. Fanoušci série si ho ale nepochybně užijí, zvlášť pokud si oblíbili vztahovou dynamiku mezi hlavními postavami.
Třetí díl byl za mě zatím nejlepší. Jako děj se dost táhne, jistě by kniha mohla být tak o polovinu stránek kratší, ale i tak mě to pořád spíše baví.
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
10 nejprodávanějších eknih (listopad)
16.12.2022
Knižní novinky do konce roku
11.12.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„„Želat si, aby mal ktokoľvek pokoj na duši, nie je nesprávne..““
Kniha Koruna z kostí a zlata v seznamech
erotika pro dívky romantika bohové dobrodružství pro dospívající mládež (young adult) královstvíAutorovy další knížky
2021 | Z krve a popela |
2014 | Počkám na tebe |
2014 | Buď se mnou |
2015 | Zůstaň se mnou |
2014 | Jako led |
Myslela jsem si, že už mě v této serii nemůže nic překvapit. Ooo nemohla jsem se mýlit víc. Opět jsem nadšená. Baví mě vývoj událostí a vše co vychází na povrch. Ať už co se týče početí a schopností Poppy. Tak i toho co vychází na povrch ohledně Casovi rodiny. Moc se mi líbí jak je Poppy díl od dílu sebevědomějši a průbojnějši. Co bych vynechala a občas je toho tam až moc, jsou erotické scény. Taky je, ale pravda, že to knize dodává šťávu navíc :-) Těším se na další díl a válku dvou královen.