Koruna z pozlátených kostí (2022) | Databáze knih

Koruna z pozlátených kostí přehled

Koruna z pozlátených kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505508/bmid_koruna-z-pozlatenych-kosti-ekp-505508.jpg 4 784 784

Z krvi a popola série

Ukloňte sa pred kráľovnou, inak pred ňou budete krvácať… OBEŤ, KTORÁ PREŽILA… Poppy nikdy ani nenapadlo, že zažije lásku, akú našla s princom Casteelom. Chce si užívať svoje šťastie, no najprv musia obaja oslobodiť svojich bratov. Plánujú nebezpečnú misiu s ďalekosiahlymi dôsledkami, o akých sa ani jednému z nich nesnívalo. Lebo Poppy je vyvolená, požehnaná. Skutočná panovníčka Atlantie. Má v sebe krv kráľa bohov. Koruna a kráľovstvo jej právom patria. NEPRIATEĽ A BOJOVNÍK… Poppy vždy chcela byť len paňou svojho života, nie životov druhých, ale teraz si musí vybrať, či sa vzdá dedičského práva alebo prevezme zlatú korunu a stane sa kráľovnou z tela a ohňa. No keď sa odhalia temné hriechy a krvavé tajomstvá kráľovstva, povstane dávno zabudnutá sila, z ktorej sa stane skutočná hrozba. Nezastaví sa pred ničím a všemožne sa snaží zabrániť tomu, aby koruna spočinula na Poppinej hlave. LÁSKA A SPRIAZNENÁ DUŠA… Najväčšie nebezpečenstvo však na Atlantiu striehne ďaleko na západe, kde má kráľovná z krvi a popola vlastné plány a už stovky rokov čaká na ich naplnenie. Poppy a Casteel musia zvážiť nemožnú cestu do Krajiny kráľov, aby zobudili kráľa bohov. Kým vychádzajú na svetlo nečakané tajomstvá a najhoršie zrady, vynárajú sa nepriatelia, ktorí ohrozujú všetko, za čo Poppy a Casteel bojujú. Zistia, ako ďaleko sú schopní zájsť pre svoj ľud — a jeden pre druhého. A TAK SA STANE KRÁĽOVNOU…... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Zelený Kocúr

The Crown of Gilded Bones, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koruna z pozlátených kostí. Přihlašte se a napište ho.

MyBookWorld
18.02.2025 3.5 z 5

Tento díl se mi nečetl tak dobře jako ty předchozí a trochu jsem se ztrácela v těch příbuzenských vztazích a zákonitostech bohů, božstev, povznesených…

LexiS
16.02.2025 4.5 z 5

Po minulém díle jsem měla upřímně trochu obavy, ale zbytečně!
Začátek je naprostý strop, na který se člověk přilepí a nepustí.
Potom nás na chvíli nechá vydechnout, ale stejně se tam furt něco děje, už se tady postavy jen nevykecávají.
Malé mínus za stále se opakující věty, stále stejné vtípky trvající od prvního dílu, ale když bych to vzala, jakože je to jakýsi "podpis" autora, tak jsem schopná nad tím asi zavřít oči.
Poppy je konečně hrdinka, která jen nesedí na prdeli, možná jí jde ale všechno až moc hladce a je krapet zbytečně agresivní. Každopádně jsem se nachytala, že jsem poslední stránky četla se staženým hrdlem, tudíž mi ona i Casteel opravdu přirostli k srdíčku.
Co už bylo trochu rušivé, tak postelové scény. Bylo jich zbytečně moc. Jasný chápeme, strašně se milují, nemůžou bez sebe být. Ale tohle bych s klidem osekala. Překvapilo mě, že scény u kterých bych čekala, že budou delší naopak byly hodně osekané a takové nijaké. Ale vlastně mám dojem, že autorka taky nemusí popisy cestování jako takového. (Díky bože, není nic horšího než knihy, kde se jen cestuje a cestuje.)
Zvratů tam je taky dost a proto mě maximálně baví komplexnost světa, místy mám pocit sice, že autorka na něco zapomněla a tak si Poppy najednou z čista jasna na něco vzpomněla, ale budiž jí to odpuštěno.
Za mě fakt nejlepší a nejnadupanější díl, proto 4,5 hvězdičky.
Teď nevím, co se svým životem, protože další díl nemám u sebe... Vůbec nelituji, že jsem se do série pustila a už vůbec, že jsem zběsile už nějakou dobu kupovala každý díl, bez toho abych četla ten první.

jana4920
27.01.2025 3 z 5

Zatím nejslabší díl, v půlce jsem myslela, že to nedočtu a pokračovala jsem jen víceméně z "povinnosti" abych přečetla sérii. Hodně pasáží úplně o ničem, dialogy pořád dokola o tom stejném. Postelové scény už vyloženě nudily (méně je někdy více). Poslední třetina knihy to docela zachránila.

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

10 nejprodávanějších eknih (listopad)

16.12.2022

Knižní novinky do konce roku

11.12.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

„Želat si, aby mal ktokoľvek pokoj na duši, nie je nesprávne..“

Kniha Koruna z pozlátených kostí v seznamech

v Přečtených1 067x
v Mé knihovně475x