Planoucí koruny přehled

Planoucí koruny
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543604/bmid_planouci-koruny.jpg 4 36 36

Korunní princezny série

< 3. díl

Rose a Wren vyšly z bitvy s povstalci vítězně a vrátily do svého království magii. Ve stínech Eany však číhá nebezpečí. Wren nemá svou magii pod kontrolou, a navíc je kouzlem spojená s gevranským králem Alarikem, na kterého chce zapomenout. Rose zase dostane mrazivé varování od nemrtvé předkyně Uny Stříbřice. V zoufalství se vydává hledat pomoc u Shena Lo v Království slunce. To, co tam ale najde, jí může zlomit srdce. K záchraně Eany bude zapotřebí vše – včetně oběti, na kterou královny nejsou připravené.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Burning crows, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Planoucí koruny. Přihlašte se a napište ho.

Markett
01.01.2025 5 z 5

Nový rok jsem si nemohla představit lépe - dobrý čaj a krásná kniha. A je mi moc líto, že mám dočteno, protože jsem si Rose a Wren moc oblíbila, včetně jejich přátel.
Poslední díl byl opravdu napěchovaný akcí, vtipem a napětím. Královny se musí vypořádat s opravdu velkým nepřítelem, a jejich cesta nebyla vůbec jednoduchá.
Moc se mi líbily kapitoly z pohledu obou sester, ale zdálo se mi, že více napětí tady držela Wren. I když ke konci jsem byla napjatá jak struna při čtení kapitol Rose, protože do jejího příběhu byl nasazen pro mě hodně nečekaný zlom. Takže v tomhle se holky asi dokázaly vyrovnat jedna druhé.
Knížka zároveň obsahuje mnoho pasáží, u kterých jsem se krásně zasmála, je pravda, že kombinace Alarika a Wren občas působí jako taková “nečekaná střela.
Za sebe můžu říct, že mě celá série opravdu moc bavila, vlastně jsem si jí zamilovala celkem hned. A proto je mi teď líto, že už je konec.

A jelikož je dneska první den v novém roce, můžu doporučit ho prožít s tak krásnou sérií, jako je tato. :)

lena.o.knihach
30.12.2024 4 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

S Planoucími korunami mám jeden problém. Já absolutně nejsem spokojená (a stále to prostě nemůžu vydýchat), že jedna z hlavních hrdinek skončila s tím druhým a ne s mým favoritem.

Děj nechci ani nastiňovat, ať opravdu dopředu vůbec nic netušíte, ale moc vám Korunní princezny doporučuji. Je to vtipné (já se smála nahlas), neskutečně čtivé a za to také může střídání kapitol z pohledu Rose a Wren. Samozřejmě skončí vždycky v tom nejnapínavějším momentě, vy otočíte na druhou stranu a tam začíná vyprávění té druhé, takže vás to nutí pokračovat, abyste se zase dostali k vaší oblíbenkyni.

Celá tahle trilogie má pohádkovou atmosféru (úplný disney vibe z toho křičí) a mně se strašně moc líbila. Jedná se o young adult fantasy bez explicitně popsaných scén, proto je vhodná pro čtenáře od čtrnácti let.

Dobrodružství Rose a Wren je sice u konce, ale série nekončí. V plánu jsou dvě další knihy, přičemž každá bude věnovaná někomu jinému a vzhledem k tomu, že jsem si oba mužské hrdiny velmi oblíbila, těším se i na jejich vlastní příběhy, které si doopravdy zaslouží.

Magdalenkačte
18.12.2024 5 z 5

Planoucí koruny byly top! Z těch třech dílů, co jsem od autorek četla, jsem si tento užila nejvíc!
Příběh pokračuje tam, kde díl Prokleté královny skončil. Wren probudila něco zlého a zákeřného a nemá svoji magii pod kontrolou. Společně s králem Alarikem hledá cestu k záchraně.
Jednoho večera Rose dostane zlé varování od předkyně Uny a nevypadá to s královstvím sester vůbec dobře.
Kdo jim pomůže? Shen Lo v Království slunce? Alarik, jeho sestra a Tor?

Povede se Rose a Wren přemoct zlé síly a zachránit jejich království před zkázou???

Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)

20.10.2024

Kniha Planoucí koruny v seznamech