Kosenie: Poviedky zo sveta série Žatva smrti přehled
* antologie , Neal Shusterman
Žatva smrti série
< 4. díl
Úspešná séria Žatva smrti pokračuje novými strhujúcimi príbehmi z desivého, no fascinujúceho sveta koscov! Spoločenstvo koscov ukrýva nespočetné množstvo príbehov, ktoré ešte neboli rozpovedané. Prešli celé storočia, odkedy na seba Nimbus vzal úlohu starať sa o ľudstvo. Skôr ako sa Goddard pokúsil všetko obrátiť hore nohami, ľudia žili dlhé roky vo svete bez hladu, chorôb či smrti. Vo svete, kde populáciu regulovali práve kosci. Neal Shusterman v spolupráci s ďalšími talentovanými autormi (David Yoon, Jarrod Shusterman, Sofía Lapuente, Michael H. Payne, Michelle Knowlden, Joelle Shusterman) odhaľuje v poviedkovej knihe, nadväzujúcej na fenomenálnu bestsellerovú trilógiu, tajomstvá a minulosť obľúbených postáv, no predstaví i nových hrdinov a nových nepriateľov.... celý text
Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: 2023 , Slovart (SK)Originální název:
Gleanings: Stories from the Arc of a Scythe, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosenie: Poviedky zo sveta série Žatva smrti. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Kniha povídek nebyla špatná. Některé byly horší, některé lepší. Docela mě naštvala nezvedenecká povídka ani v podstatě nevím proč. Vadilo mi jednoduše přiznání silného propojení Nimba a nezvedenců.
Povídka Cirrové, Marsovská minuta a Temná opona se zvedá jsou moje top tři. Marsovskou minutu si umím představit i jako více rozpracovaný románový prequel. I když vše bylo vlastně řečeno.
Trošku mě mrzelo, že jsme se nedozvěděli víc o našich dvou hlavních hrdinech z trilogie. O Citře a Rowanovi.
(SPOILER) Skvělé příběhy, je dobré číst hned po hlavní sérii, propojí se jednotlivé příběhy. Některé byly fakt vtipné a některé slabší. Líbilo se mi "navrácení" první dámy smrtek
Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)
24.09.2023
Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)
07.05.2023
Kniha Kosenie: Poviedky zo sveta série Žatva smrti v seznamech
v Mé knihovně | 289x |
antiutopie, dystopie, kakotopie utopie nesmrtelnost pro dospívající mládež (young adult) sci-fi morální dilema sci-fi povídkyČást díla
Anastázin tien / Anastasiin stín
Cirovia / Cirrové
Impoznatná / Impozantní
Marťanská minúta / Marsovská minuta
Nikdy sa nezahrávai so zvieratami / Od zvířat raději dál
2022
Kniha povídek se mi celkem líbila. Nebylo to vůbec špatné připomenutí si svět "Smrtek" a některé události z trilogie. Já jsem tyto povídky četla po skoro 4 letech od dočtení Zvonu - tak je fakt, že některé souvislosti mi již unikaly. Ale nutno říci, že ne všechny povídky by nějak navazovaly. Jak už tu bylo napsané, některé povídky byly lepší některé méně, ale mě kniha bavila a četla se dobře.