Kosti, pasti, slepice přehled
Jeffery Russell
NESPOLÉHEJTE NA HRDINY, NAJMĚTE SI PROFESIONÁLY! Durhamův služební postup u městské stráže definuje vodorovná čára. Pravda, jednou vyřešil ovcovraždu, ale to měl výjimečně šťastný den. Když tedy obdrží rozkaz připojit se jako pozorovatel ke Kobkanýrům – profesionálním trpasličím čističům hrobek a kobek – rozhodně si nehodlá stěžovat. Tedy alespoň než si uvědomí, že ho obdržel omylem. Už se s tím ale nedá nic dělat a vyšilující strážný je nucen zúčastnit se výpravy za magickým palcátem ukrytým v kryptě nekromanta Alahama. Pro trpaslíky je to rutina. Předpokládají, že vtrhnou dovnitř a za pomoci seker, štítů, kuší, trhavin, obléhacích strojů a cvičených slepic pobijí nemrtvé, vyřadí pasti a následně odvezou z kobky všechno, co se dá zpeněžit. Bohužel pro Kobkanýry se ale zdá, že s Durhamem vstoupilo do hry i něco jako osud, a trpasličí komando se dočká poněkud náročnějšího dobrodružství než obvykle. Až bychom se nebáli říct přelomového. A pak je tu ještě nemrtvák Alaham, který má své vlastní plány… ____ Neotřelá „feel-good“ fantasy plná akce a humoru, která vám připomene ta nejúžasnější dobrodružství, která jste prožili při hraní Dračího doupěte!... celý text
Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: 2024 , Mystery PressOriginální název:
The Dungeoneers, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosti, pasti, slepice. Přihlašte se a napište ho.
Za mě standardní, možná až příliš zaměnitelné dobrodružství, ale hlavně to zkrátka není dostatečná hlína - člověk se sic párkrát pousměje pod vousy, ale že by to byla nějáká nadprůměrná zábava se říct nedá. Sorry.
Příběh byl fajn, postavy super, ale nejvíc jsem si tentokrat uzila styl, jakým to bylo napsané. Moc mě bavily použité slovní obraty a hlavně kvůli tomuto čtenářskému zážitku si určitě rada přečtu i pokračování.
Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)
17.03.2024
Kniha Kosti, pasti, slepice v seznamech
Hodně dobrá kniha o výpravě za magickým předmětem. Knih s podobným námětem asi bude víc, tady se ale na všechno jde přísně odborně až vědecky, i když některé termíny se vyslovují ne zcela správně. Co je na trpaslících sympatické, je jejich skoromoravské nářečí, které jsem už taky někde četl, ale tady se to prostě vyloženě hodí. Příjemná oddychovka s nečekaným rozuzlením, i když se neví, jakou další kariéru si Durham vybral.