Kostischrány přehled

Kostischrány
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520208/bmid_kostischrany-64c7f67657429.jpg 4 88 88

Ne všechny mrtvoly zůstanou pohřbeny navěky. Sedmnáctiletá Ryn se od smrti svých rodičů živí jako hrobnice v odlehlé vesnici na úpatí drsného a smrtelně nebezpečného pohoří, které kdysi bývalo domovem fae. Pohřbů není v posledních měsících tolik a Ryn se svými sourozenci začíná strádat. Navíc její pověst jediného hrobníka široko daleko utrpí šrámy, když vyjde najevo, že ne všichni mrtví zůstali mrtvými nadobro. Vzkříšeným mrtvolám se říká kostischrány a legenda praví, že jsou důsledkem desítky let staré kletby. Ellis, tvůrce map s tajemnou minulostí, dorazí do vesnice právě ve chvíli, kdy kostischrány zaútočí s novou zuřivostí. Co je přitahuje? A jak je lze nadobro zastavit? Ellis a Ryn se společně vydávají na výpravu, která je zavede do nevyzpytatelných lesů a do samého srdce hor, kde budou muset čelit dávno zapomenuté magii i hluboko pohřbené pravdě o sobě samých.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Bone Houses , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kostischrány. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Deia
07.06.2024 4 z 5

Na túto knihu som bola naozaj zvedavá a musím povedať, že som si ju užila. Aj keď poslednú dobu sa mi už YA knihy veľmi nepáčia, tak táto je naozaj výnimkou. Ryn je skvelá hlavná postava, tak správne drsná a má zmysel pre humor. Ellis bol tiež fajn, skvelo jej sekundoval. No a samotný príbeh ma naozaj bavil. Výprava cez tajomný les s cieľom nájsť akýsi hrad, po ceste sa neustále potýkať s nejakými zombíkmi... Ale nie sú na to sami, pretože im pomáha koza :D. Keď som si čítala pár recenzií, tak som nechápala, čo s tou kozou všetci majú, ale ona je naozaj najlepšou postavou celého príbehu. A čo oceňujem najviac, nebolo tu veľa romantiky, len tak decentne. Miesto toho tu bola mierne strašidelná atmosféra, čo sa mi naozaj páčilo. Príbeh bol ináč vcelku jednoduchý, ale napriek tomu originálny a napísaný tak, že sa mi to čítalo veľmi dobre a ťažko sa mi od knihy odtrhávalo. Teším sa na ďalšiu autorkinu knihu.

bookcase
01.06.2024 4 z 5

Zajímavý námět, legendy, mýty, mrtvoly a jedna hustá koza :). Bylo to fajn čtení, i přestože bylo plné hnijících mrtvol, čímsi bylo milé.


LuciaSangster
20.05.2024 4 z 5

Nejdříve mě upoutala obálka, poté jsem si přečetla anotaci, která mě hned zaujala.

Příběh vás v táhne do děje, kde vylézají mrtvoly z hrobů, pověry, legedy, mýty, hromada humoru a mnoho dalšího. Hlavně příběh je napínavý a potažen temnou mlhou.

Musím říct, že se to četlo rychle. Bylo to originální a udrželo to mou pozornost. Styl psaní mi sedl. Možná to byl důvod i proč mě to tak pořádně pohltilo. Když zapřemýšlím, tak nemůžu přijít na něco, co by se tomu podobalo. Prostě za mě to byla bomba.

Zápletka se dala tak trochu poznat, ale i tak vám to zážitek z knihy nesebere.

Hlavně za mě plusové body – je tu minimum romantiky! Konečně příběh, co se fakt stará o děj.

Postavy měli rozmanité charaktery. Hlavní postavu hrobnice Ryn jsem si hned oblíbila. Je to pořádná drsňačka, která si umí poradit.

Prostě zkráceně je to knížka, kterou chcete číst a bude vás fakt bavit.

PS: Koza je nejlepší :D a těším se na další pokračování z tohohle světa.

Děkuju za knihu nakladatelství Host

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kostischrány v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených3x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst109x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

2023  84%Kostischrány
2024  85%Utonulý kraj