Kouzelné městečko přehled
Václav Pavel Borovička
Pohádková příběh o městečku, kde všechna zaměstnání vykonávají děti.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzelné městečko. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem četla na horách v asi deseti letech, ale zalíbila jsem si ji a text si pamatuji do podrobna dodnes.
Kniha, kterou jsem si půjčila při své první návštěvě knihovny. Udělala na mě dojem, pamatuji si ji dodnes. To jsem chodila do třetí třídy a psal se rok 1964 (jak vidím je to i rok vydání této knihy). Od té doby jsem v knihovně pravidelnou návštěvnicí. Nedávno jsem Kouzelné městečko objevila ve výprodeji vyřazených knih z knihovny, nebyla to ta stejná kniha, protože už bydlím v jiném městě, ale koupit jsem si ji musela.
Kniha Kouzelné městečko v seznamech
2007 | Atentáty, které měly změnit svět |
1983 | Mistři tajné služby |
2000 | Andělé smrti |
2002 | Sekty satanských bohů |
2001 | Procesy, které vzrušily svět |
Příběh o klukovi, který se dostane do městečka budoucnosti, kde každý musí dělat něco užitečného, aby se všem dařilo dobře. Prozření přichází v podobě zjištění, že ne každý má dobré úmysly. A jak poznat, co kdo zamýšlí? Není nic jednoduššího než rozdat obyvatelům kšiltovky v barvách jejich zásluh a záměrů. No, od pana Borovičky mám raději kriminální příběhy. Z dnešního pohledu zní Kouzelné městečko trochu jako město hrůzy.