Kouzla rodu Thornů přehled
Margaret Rogerson
Kouzla rodu Thornů série
1. díl >
Strhující fantasy, ve které knihy žijí vlastním životem a mohou i zabíjet. Elisabeth vyrůstala v jedné z austermérských veleknihoven. Od malička procházela kolem spoutaných grimoárů – kouzelných knih, které se po osvobození změní v běsnící monstra z kůže a inkoustu. Když při útoku na veleknihovnu jeden z nejmocnějších grimoárů uprchne, Elisabeth se ocitne uprostřed gigantického spiknutí a je obviněna ze zločinu. A co hůř, k soudu ji bude doprovázet čaroděj Nathaniel Thorn, který je ztělesněním čirého zla… Nebo je vše jinak?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , Fragment (ČR)Originální název:
Sorcery of Thorns, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzla rodu Thornů. Přihlašte se a napište ho.
Příjemné fantasy ze světa kouzel a magie. Trochu mi to připomínalo válku mezi Harrym Potterem a Voldemortem.
Super young adult fantasy, taková pohádka, která byla na mě místy až moc akční, ale zase děj poměrně hladce ubíhal. Na knížce se mi nejvíc líbil nápad zapojit do děje oživlé knihy "grimoáry" a i spojitost čarodějů s démony mi přišla fajn.
Hlavní hrdiny jsem si oblíbila a místy se i zasmála. Oceňuji romantickou linku, která tady byla decentní a jemná, žádné desetistránkové erotické popisy, které jsou teď u jiných YA fantasy poměrně běžné. Těším se na autorčin další počin.
Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)
04.02.2024
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin
02.09.2021
10 právě čtených knih podle uživatelů (červenec)
15.07.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Když se ti neustále dějí špatné věci, může tě příslib něčeho dobrého vyděsit úplně stejným způsobem.“
„...toto nebyly obyčejné knihy, které se většinou nalézaly v knihovnách. Byly to znalosti, kterým byl darován hlas. Když do knihovny proudilo okny světlo hvězd, zpívaly. Cítily bolest a trpěly, když jim někdo zlomil srdce. Někdy byly zlé, jindy směšné - stejně jako okolní svět. A díky tomu stálo za ten svět bojovat, protože kde bylo temno, tam byla i spousta světla.“
„Pokud v nic nevěříte, pak máte o mnoho méně toho, co můžete ztratit. - Nathaniel, str. 85“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Kouzla rodu Thornů v seznamech
v Přečtených | 1 426x |
kouzla čarodějové pro dívky démoni knihovny pro dospívající mládež (young adult) fantasy
2021 | Kouzla rodu Thornů |
2022 | Temná kněžka |
2022 | Magie havranů |
2023 | Tajemství domu Thornů |
Krásná, opravdu krásná pohádka. Pro nás děvčata, nehledě na stáří. Za ten konec, kdy jsem zaklapla knihu a jenom hleděla, má u mě pět hvězd.