Kouzlo přehled
Danielle Steel
Bílá večeře je milostnou básní opěvující přátelství, radost, eleganci a krásné památky Paříže. Je to nezapomenutelná noc, kdy se lidé oblečení výhradně v bílém sejdou, aby spolu povečeřeli na do poslední chvíle utajovaném místě. Jean-Phillip Dumas, který se setkání účastní každý rok, nyní pozval tři pečlivě vybrané páry, aby s ním sdíleli kouzlo sounáležitosti. Sedm prolínajících se příběhů, sedm lidí, kterým Paříž změní život a otevře je novým přátelstvím a – samozřejmě – lásce.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzlo. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavý příběh o běžných životech tří párů, které byly pozvány na Bílou večeři. Úvod a závěr knihy s touto neobvyklou tradicí mě přenáší do Paříže, do toho nádherného města a já vidím těch 2x8 tisíc lidé v bílém jak zasedají u společné večeře. A vidím se tam mezi nimi, bohužel jsem nebyla pozvána a takoví se tam nikdy nevtírali, takže zůstává jen u fantazie. To mě asi na té knize zaujalo nejvíc, myšlenka na Bílou večeři.
Uff... mno, za každou cenu snobské dílo působí až úsměvně. Jednoduchoučké postavy, námět celkem pěkný. Většina autorů si dává záležet na detailním popisu míst, kde jejich postavy žijí, nebo kam cestují. Z jistých důvodů. Zde výčet luxusních obchodů následuje výčet luxusních míst. A to je asi všechno. Nepříliš květnatý jazyk a stále dokola se opakující věty nehodnotím. Dílo pro mě postrádá hodnotu.
Kniha Kouzlo v seznamech
láska dekadence Paříž romantika
Pútavá kniha, ktorá navodila atmosféru Paríža od prvých stránok. Na jedinečnej Večeri v bielom sa stretávajú tisíce ľudí a autorka opísala osudy niektorých. Na začiatku som sa musela zoznámiť s viacerými postavami, ale tempo rozprávania bolo výborné a postavy pestré a zaujímavé. Úplne mi to sadlo.