Kouzlo fermentace s plísní koji přehled
Rich Shih , Jeremy Umansky
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké. Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní. V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete: • Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace). • Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin. • Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji. • Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.... celý text
Kuchařky
Vydáno: 2023 , AlferiaOriginální název:
Koji Alchemy: Rediscovering the Magic of Mold-Based Fermentation, 2020
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzlo fermentace s plísní koji. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Kouzlo fermentace s plísní koji v seznamech
v Přečtených | 1x |
Skvělý nakladatelský počin. Obsahově nabité. Mnoho informací, základní kniha pro dané téma. Dobře načasované, téma je na vzestupu.
....
Velká škoda, že redakčně nedotažené: v textu se používá jiný název knihy, než je na obálce, navíc nejednotně; chyby v sazbě; nevkusný převod původní obálky (proč je české logo tak nevkusně umístěno?), místo copyrightu výhružky čtenářům v tiráži...
...
Obsahově skvělé, jen škoda, že česká redakce neodvedla profesionálnější práci.