Kouzlo Vánoc přehled

Kouzlo Vánoc
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341139/bmid_kouzlo-vanoc-fhq-341139.jpg 3 66 66

Štěstí nejsou žádné čáry Ve své první povídkové knize vypráví Cathy Kelly poutavé příběhy mnoha pozoruhodných hrdinek, v nichž zaručeně poznáte samy sebe nebo své blízké. Zažila to každá z nás, takové běžné všední trable i vážné situace, ať je to nevítaná vánoční návštěva, na kterou se ani trochu netěšíte, soupeření se sestrou, nedorozumění s matkou, smutek, když nám zůstane prázdné hnízdo, nenaplněná touha po dítěti, radost, kterou si odpíráte, samota po bolestivém rozchodu nebo zrada kamarádky. Cathy Kelly své hrdinky líčí s hlubokým pochopením, s laskavostí, moudrým nadhledem a humorem.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art

Christmas Magic, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzlo Vánoc. Přihlašte se a napište ho.

Fzuzik
10.11.2020 3 z 5

Oceňuji, že kniha byla postavena na povídkách.
Jak zde již je několikrát zmíněno, očekávala jsem vánoční příběh, ale nevadilo mi, že povídky byly směsí životních příběhů.
Některé povídky byly zajímavější, jiné mě tolik neoslovili.
Celkově bych hodnotila povídky jako velice naivní, kdy se vždy konal happy end a hrdinka došla k zásadnímu zlomu ve svém životě.

ivana02
24.01.2020 5 z 5

Kniha totálně mate obálkou. Naprosto nechápu nakladatelství - grafika - kteří ji stvořili a zmátli čtenáře. Co vám evokuje růžová, postříbřená obálka? Romantiku. Název by měl napovídat, že příběhy budou o Vánocích. Ani jedno není pravda. Pouze asi tři povídky (ke konci knihy), jsou z vánočního období.
Povídky jsou vážnější, hlavní hrdinky jsou spíše zralé dámy, některým je kolem sedmdesátky. Je to knížka o nových začátcích (ani ne vztahových), rozhodně zde nehledejte zamilované náctileté slečny. Knihou jsem byla nadšená, ale své čtenáře si vzhledem k matoucí obálce nenajde. Naopak, kdo čeká romantiku, bude zklamán. Já z ní byla nadšená a jsem ráda, že ji mám ve své knihovně.

Eliza20
03.12.2019 3 z 5

Kniha mě svým názvem poněkud mystifikovala. Sáhla jsem po ní v předvánočním období a očekávala patřičnou atmosféru. Nicméně Vánoce se v knize vyskytují jen zřídka. Kniha mi nijak extra nesedla, postavy mi přišly ploché a nemohla jsem se s nimi sžít. Přišlo mi, že se autorka zaměřuje na střední třídu a nekope příliš hluboko. To mě mrzí, ráda bych si přečetla o skutečně ryzých emocích. Možná ale za mé dojmy může jen er forma, kterou obecně nevyhledávám.

Kniha Kouzlo Vánoc v seznamech