První oběť přehled
Tami Hoag
Kovac a Lisková série
Prequel ke knize Devátá dívka. První leden může být skvělým dnem. Může být plný naděje a odhodlání, zcela jistě je to ta nejlepší možná chvíle, kdy začít něco nového. Kdy si třeba dát předsevzetí. Jenomže ta holka, ležící v příkopu hned vedle dálnice, už žádnou naději nemá a nikdy už nic nového nezačne... Sam Kovac a Nikki Lisková, detektivové minneapolisského oddělení vražd, mají od první chvíle podezření, že tohle je práce sériového vraha. Aby se mohli pustit po jeho stopě, musí nejprve zjistit to základní – co byla tahle „Novoroční Jane Doe“ zač?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
1st Victim, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize První oběť. Přihlašte se a napište ho.
Tohle se nepovedlo, v serii Kovac/Lisková asi nejslabší. Ale označil bych to spíše za drobný úlet, jinak serie pokračuje opravdu zajímavě a nadějně.
Kniha První oběť v seznamech
2014 | Devátá dívka |
2016 | Ledové srdce |
2004 | Popel popelu |
2018 | Hořká sezona |
2012 | Hlubší než hrob |
Knihy od Tami Hoag se mi líbí, proto jsem chtěla od ní všechny knížky do své knihovničky. Tuhle jsem nikde nemohla sehnat a nakonec jsem se dozvěděla, že se jedná pouze o 40 stránek, které nevyšly knižně, nýbrž pouze elektronicky. Jde spíš jen o náčrt cca první třetiny knihy Devátá dívka a jen to, co se týká Rose. Podle mne je "kniha" První oběť zcela zbytečná. Je to takový rychlý přejezd od objevení Novoroční Doe k její identifikaci. Nicméně podrobný popis nálezu, průběhu vyšetřování, dojití identifikace a následné odkrytí vraha se uskuteční v knize Devátá dívka. Kdyby si přesto někdo chtěl tyto řádky přečíst, najdete je zde: https://docplayer.cz/3431473-Tami-hoag-prvni-obet.html?fbclid=IwAR02XurDr3FgvQ2su-9GLHeIdpzYPMTDNwHx93RWxk8lni_ZmEbSa5ebxPA#show_full_text