Kralevic Karel (1334 - 1348) přehled

Kralevic Karel (1334 - 1348)
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527662/bmid_kralevic-karel-1334-1348-656ef312a989f.jpg 5 107 107

Lucemburská epopej série

Druhý díl románové fresky začíná příchodem kralevice Karla do Čech a končí dva roky po smrti jeho otce Jana Lucemburského u Kresčaku, kdy se Karel ujímá vlády doma i v říši. Celé 14. století je jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše, ale aspirovala i na to, aby se stala „druhým Římem“ křesťanstva. Složité intriky a zápas o vládu doma i v zahraničí se prolínají se snahou jihočeské šlechty, reprezentované pány z Landštejna, upevnit postavení Čech v rámci zemí Koruny české a chránit stavovské výsady šlechty. V epopeji se střídají mocenské intriky a válečné scény s běžnými denními starostmi románových hrdinů, a to vše v barvitém obraze života vrcholného středověku.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kralevic Karel (1334 - 1348). Přihlašte se a napište ho.

mila2411
18.11.2024 4 z 5

S velkou radostí hlásím, že VV je zpět. Jeho poslední detektivky mě moc nenadchly, ale tady je vše v pořádku: hodně postav, krátké, většinou zajímavé až akční příběhy ze života Otce vlasti. Ty autor zdařile kombinuje s osudy jihočeských pánů z Landštejna. Hezky se to čte, odsýpá to a baví. Karel IV je v tomto podání fajn "týpek" co si užívá života, miluje (nejen své) ženy, bojuje a má rád své Království České. V audioknize opět sqělý Miroslav Táborský!

VendulaB
09.11.2024 4 z 5

Již po několikáté jsem si ověřila, že Vondruška neumí vykreslit postavy. Jeho historické romány mám ráda, píše čtenářsky hodně příjemně a nenáročně, ale prostě nedovede vykreslit postavu tak, aby ve čtenáři vzbuzovala nějaké emoce. Škoda.

Pavelpi
08.11.2024 5 z 5

Ze začátku žádná sláva. Ale potom už to bylo dobré a začalo se mi to líbit. Mnohé věci jsem ani nevěděl. Tak se docela těším na další díl.

Žebříček nejprodávanějších knih (4. týden)

31.01.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (3. týden)

24.01.2024

10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

19.01.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Kralevic Karel (1334 - 1348) v seznamech