Království v kameni přehled

Království v kameni
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518869/bmid_kralovstvi-v-kameni-oYD-518869.jpg 4 36 36

Království v kameni série

1. díl >

Princezna Morgane je dcerou krutého krále, který vládne království uvězněnému ve skále Vermilionských hor, o jejichž nebezpečných nástrahách se během staletí rozneslo mnoho pověr. Po několika pokusech o její i bratrovu vraždu utíká Morgane do samého srdce hor, kde svádí boj nejen s nástrahami a nestvůrami divočiny, ale i se sebou samou. Musí se rozhodnout, zda půjde ve stopách svého otce, nebo zda si najde svou vlastní cestu. Dokáže se Morgane postavit krvežíznivým obludám i ničivým iluzím?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království v kameni. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (16)

Slůník
19.05.2024 2 z 5

Mladé autory by měl někdo smysluplně vést - to se tady bohužel nestalo :-(

Maly_MACKO
03.05.2024

Další z průměrných YA z našich končin, které jede podlé stejné šablony jako desítky dalších jiných knih. Evidentně tady v Česku neznáme nic jiného než jen YA. Ale i tak přeji spisovatelce jen to nejlepší a ať je hlavně spokojená ona. Já si jdu dát od YA na nějaký čas voraz.


Wajny
12.02.2024 4 z 5

Království v kameni od debutující autorky představuje poutavý fantasy příběh, který láká do světa plného tajemství, dobrodružství a nečekaných zvratů.

Autorka propojuje jednotlivé prvky příběhu, vytváří promyšlené spojení a zajišťuje, aby všechno do sebe zapadalo. Celkový děj není pouze dobře zpracován, ale je i velmi nápaditý. Zápletku obohacují zajímavé informace, spousta záhad a otázek, které udržují čtenáře v permanentním napětí. Příběh je navíc provázán napínavými momenty a správnou gradací děje. Přepínání mezi děním uvnitř království a vnějším světem přidává příběhu dynamiku.

Zpočátku mi trvalo se do příběhu začíst, protože autorka zdánlivě řešila nepodstatné věci, pasáže se opakovaly a většina rozhovorů působila plochým dojmem. Avšak s postupem času autorka proniká hlouběji do svého psaní a vy knihu nechcete odložit. Zároveň mi, ale přijde, že příběh je hodně zrychlený a nevadilo by mi pomalejší tempo, aby bylo více prostoru pro detaily a hlavně i větší zaměření na postavy, kterých je v knize opravdu hodně.

Postavy jsou zajímavé a líbí se mi, že každá z nich má nějaké vlastní tajemství či nějakou strast, se kterou musí bojovat. Hlavní postava Morgana je odměřená a chladná, ale občas působí nestálým dojmem. Nicméně postupně se vyvíjí a odhaluje vnitřní konflikty a boj s vlastní identitou. Postava Finna působí trochu jako zjevení, je hodně optimistický, hravý, ale zároveň dokáže ukázat i vážnější stránku a líbí se mi jeho odhodlání, se kterým vstupuje do všeho nového a neznámého. Postava krále je výborně zpracována – zlá, krutá a vzbuzující v čtenáři odpor. Gabriel, další výrazná postava, která bude pravděpodobně více rozpracována v druhém díle, zatím působí nevýrazně, ale je patrný potenciál k hlubšímu zkoumání. Autorka dokázala velmi dobře vykreslit sourozenecké pouto.

Prostředí království v kameni a jeho rozuzlení je velmi dobře napsané, vytvářející stísněnou a temnou atmosféru. Popisy lesa, nestvůr i čarodějnic jsou živé a snadno si je dokážete představit.

Romantická linka je přítomná, postupná a uvěřitelná, ale mohla by být ještě více prohloubena prostřednictvím dialogů a vzájemného poznávání postav (Miluju romantiku!).

Největší „výtku“ mám ohledně stylistických a gramatických chyb. V textu se opakují slova, jsou zde chyby v zájmenech, občasné gramatické chyby a výrazy, které nezapadají do příběhu (např. bledý korzet, co to meleš?, haranty, ulízaně...). Některé pasáže jsou hodně krkolomné a chtěli by více upravit, pak by více vynikli. Zároveň je patrné matoucí přeskakování mezi postavami, které právě mluví. Je trochu škoda, že autorka neměla silnějšího korektora.

Kniha určitě stojí za přečtení a já se už těším na druhý díl. Já děkuji autorce že jsem si knihu mohla přečíst! #spoluprace

3,5*

Instagram - Nikmakbooks

všechny komentáře

Související novinky (1)

S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Království v kameni v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených6x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Nela Mičková
česká, 2005
2023  76%Království v kameni
2024  100%Trhliny v kameni
Skrýt reklamy