Kráľovstvo přehled

Kráľovstvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447624/bmid_kralovstvo-HY3-447624.jpg 4 1419 1419

Kráľovstvo (SK) série

1. díl >

Mechanik Roy Opgard vedie pokojný, jednoduchý život na rodinnom statku hlboko v nórskych horách. Jeho mladší brat Carl je obchodník a po rokoch sa vracia domov z Ameriky s plánom postaviť luxusný hotel, ktorý by upadajúcej oblasti opäť vdýchol život. Roy kedysi bránil svojho brata pred šikanovaním a zlomyseľnými rečami, dnes však jeho lojalita voči rodine prechádza skúškou, keď zistí, že za Carlovými veľkolepými plánmi sa skrývajú nenásytnosť a zrada. Čím väčšmi sa Roy usiluje chrániť Carla, tým viac prekvapivých a šokujúcich tajomstiev sa vynára z minulosti oboch bratov i obyvateľov neďalekej dediny. Zrazu nič nie je ako predtým. Miestny šerif chce za každú cenu objasniť okolnosti tragickej smrti Royových a Carlových rodičov a v hre sú ďalšie životy. Koľko ľudí ešte musí zomrieť? Roya čaká rozhodnutie, čo všetko je kvôli bratovi a láske k jeho manželke Shannon ochotný obetovať.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Kongeriket, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kráľovstvo. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (389)

Luňajda
předevčírem 5 z 5

Výborná sonda do duší obyvatel jedné horské vesnice v severním Norsku (především tedy do duše Roye, který příběh vypráví). Mám ráda sérii s Harry Holem, ale vždy jsem potěšena, když Jo Nesbo "zplodí" také něco mimo tuto sérii. A tato kniha (i když je poměrně obsáhlá) mě opravdu bavila a líbila se mi moc.

Wladimirski
31.07.2024 5 z 5

Začíná to jako obyčejný společenský román. Zhruba 100 prvních stránek si autor připravuje půdu, naťukává čtenáře.....a pak to rozbalí. Neuvěřitelná jízda do poslední stránky. Ze společenského románu se vyklube drama, thriller, detektivka, psycho thriller a to vše dohromady v krásné vývojové konstrukci se zajímavými dialogy, falešnými návnadami, překvapivými zvraty. Nastoluje otázky sexuálního zneužívání a vypořádání se s ním, pocity viny, lásky i sounáležitosti, hranice lidského myšlení. Není nouze o napětí. Žádné zbytečne popisné pasáže, žádná přemíra zbytečných postav, žádné zbytečné odbočky. Dlouhý přímý a nepředvídatelný tah na branku. Doporučuji!


DuchDoby
27.07.2024 5 z 5

Obyčejně žánr krimi nečtu. Považuji to za ztrátu času.
A tak se mnou fenomén Nesbø nic nedělá.

V minulosti jsem si od něj poslechl audioknihu Netopýr, později Lovci hlav. Neumím ohodnotit krimi příběh, ale řekl bych, že to bylo velmi slušný.
A tak jsem si po letech poslechl další jeho knihu. Království.

Království je studený a drsný příběh. Jde z něj mráz po zádech. Žádné spletitosti, žádná přetvářka. Kdo stojí v cestě, toho je třeba se zbavit.
Ten příběh vyvolává v člověku pocit, že za určitých okolností je morální a omluvitelné sáhnout i po takovém řešení, jako je vražda.
A přesně v tom je ten příběh zrůdný.

Ač nejsem obdivovatel žánru krimi, musím autorovi zatleskat a poklonit se. Napsal skvělou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (10)

50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021


10 nejprodávanějších eknih (červen)

29.07.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (6)

Když seš ve sračkách až po krk, je dobrý nevěšet hlavu.


Když se ti bez ptaní nastěhujou do domu supi, dojde ti, že je to tvoje konečná.


Nejhorší svinstvo: Lidi, který dávají za noci falešný signály lodím a pak je po ztroskotání vyloupí.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Kráľovstvo v seznamech

v Právě čtených57x
v Přečtených2 021x
ve Čtenářské výzvě591x
v Doporučených101x
v Knihotéce558x
v Chystám se číst597x
v Chci si koupit139x
v dalších seznamech4x