Králův klenot přehled

Králův klenot
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522335/bmid_kraluv-klenot.jpg 4 7 7

Strhující historický román se odehrává v roce 1093 v Anglii a Walesu, v krutých dobách po dobytí Anglie Normany. Láskyplný rodinný život mladé Nesty, dcery prince Rhyse z Deheubarthu, je zničen, když je její otec zabit a ona je zajata jako rukojmí. I přes svůj odpor se stává konkubínou Jindřicha, nelítostného mladšího bratra krále Viléma. Poté je nabídnuta jako manželka Geraldu FitzWalterovi, ambicióznímu mladému rytíři, za jeho neochvějnou věrnost králi. Jedinou útěchou Nesty je návrat do milovaného Walesu, kde však propadne kouzlu charismatického syna prince Owaina. Nesta si musí vybrat mezi povinností a touhou…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

The King's Jewel, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Králův klenot. Přihlašte se a napište ho.

Paulika419
13.01.2025 5 z 5

Investovala jsem do překrásné knihy.Poslední stránky jsem dočetla a je mě smutno,že román nemá pokračování.Dala bych i více hvězdiček.Tak nový rok začal vynikající knihou co dokáže potěšit.

Bergerac16
25.12.2024 3.5 z 5

Příběh mi trochu připomíná osudy nelegitimní dcery krále Jana, Joany a walleského prince Llewellyna ab Iowerth, i jejich vztah byl poznamenán veřejně známou nevěrou, i zdejší hrdinku mezi sebou drtí dva znepřátelené světy. Chadwicková se ovšem S.K. Penmanové přeci jen nevyrovná. Méně vzplanutí, méně pochopitelná nevěra, méně sympatická hrdinka, méně historických reálií a středověké atmosféry.
Spoustu prvků má vyprávění společné také s Princeznou ohně (Sh. Drake), i tato kniha je čtivější.

alnahu
25.12.2024 5 z 5

(SPOILER) Další vyborný historický román z Anglie a Walesu odehravající se v 11.století.
Tentokrát nás autorka provedla příběhem Nesty ferch Rhys a Geralda z Windsoru podle skutečných událostí.
Život malé Nesty se změní po té co je v šarvátce o území zabít její otec princ Rhys a ona je Normany unesena, jako rukojmí.Po několika letech se i přes svůj odpor stala konkubínou králova bratra Jindřicha ,kterému porodila syna ,téhož jména.Když ho již přestala bavit byla nabídnuta ,jako manželka rytíře Geraldu FitzWalterovi,jedinou útěchou je pro ni,že se opět vrátí do milovaného Walesu,kde propadne kouzlu charismatického,ale krutého prince Owaina.Ten přepadne jejich hrad a Nestu unese,její manžel se před ním schová v záchodové šachtě,aby přežil.Když Nesta pozná Owaina blíž vrátí se ke Geraldovi,spolu během pětadvaceti let měli 5 dětí.Jejich potomci ovlivnili irskou historii,jak uvádí autorka.Skvěle počtení.

Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)

06.10.2024

Kniha Králův klenot v seznamech