Krásy a zvieratá přehled
Soman Chainani
Nebezpečné rozprávky. Rozprávková klasika v podaní bestsellerového autora Školy dobra a zla. Soman Chainani rozuzlil staré príbehy a vytvoril z nich novodobé rozprávky, ktoré vás poznajú. Rozumejú vám. Sú zrkadlom do vašej duše. Trúfate si ich prečítať? Dvanásť nebezpečných príbehov plných mágie, tajomstiev a hrdiniek, ktoré sa neboja vzoprieť svetu. Musí princezná čakať na svojho princa? Má kráska právo bojovať ako zviera? Dá sa opäť nájsť stratená cesta k šťastiu? Rozprávky, ktoré sa vás hlboko dotknú a pripomenú vám, že to nie sú a nikdy neboli iba príbehy pre deti.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
Beasts and Beauty: Dangerous Tales, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krásy a zvieratá. Přihlašte se a napište ho.
Skvělá kniha od Somana Chainaniho jsem četla jeho všechny knihy a tahle byla jedna z nejlepších!
Ty převyprávěné pohádky mě všechny nadchly, nemohla jsem se odtrhnout.
Opravdu skvělé, nádherné, úžasné…
Jinak to nemůžu popsat!
Opravdu mooooooooooooooooc doporučuji!
Máte rádi pohádky? I pokud ne, slyšte tento příběh. Za devatero horami a devatero řekami žil byl jeden spisovatel a ten napsal knihu Netvoři a krásky. A já si ji přečetl a chci vám ji doporučit. Je to dvanáct příběhů inspirovaných známými pohádkami, které jsou ale podané poněkud netradičně. Co kdyby ty údajně zlé čarodějnice z pohádek byly jen oběťmi? Co kdyby se o prince ucházela kromě Popelky také její nejlepší kamarádka? A co kdyby princ z pohádky O šípkové růži neměl zájem o dívky, ale jednoho mladého sedláka? Soman Chainani vzal známé pohádky, přidal moderní témata, špetku ironie i sociální kritiky. A je to skvělé.
Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)
19.02.2023
Vládce džinů, Spálené mosty a další knižní novinky (33. týden)
14.08.2022
Kniha Krásy a zvieratá v seznamech
v Mé knihovně | 119x |
pohádky americká literatura fantasy pro děti pohádky pro dospělé fantasy převyprávění, literární adaptaceAutorovy další knížky
2014 | Škola dobra a zla |
2015 | Svět bez princů |
2016 | Poslední navěky |
2018 | Vzhůru za slávou |
2019 | Křišťál času |
O červené Karkulce 4/5
Tahle pohádka byla dobrá! Opravdu mě bavila od začátku do konce. Prohnanost, odvaha a poukázání na povrchnost. Navíc její poselství by si lidé měli připomínat pravidelně.
O Sněhurce 2,5/5
Nebylo to špatné, ale nebylo to ani nějak zvlášť dobré. Slabší průměr. Přesto zde plyne jedno poučení - historie má tendence se opakovat, pokud se něco nezmění. A “jiní to mají prostě těžší.
O Šípkové Růži 1/5
Tady jsem asi něco nepochopila. Vůbec mi tahle pohádka nedávala smysl.
O Locice 4/5
Tohle bylo příjemné překvapení po těch předchozích dvou. Svižné vyprávění o lásce, sobeckosti, posedlosti a narcisismu. Spousta poselství s hezkým koncem.
O Jackovi a fazolovém stonku 5/5
Ach… Tohle bylo tak krásný! Láska může člověku úplně změnit život. A to v jakékoliv podobě. Navíc ten, kdo má rád zvířata, nemůže být zlý člověk.
O Jeníčkovi a Mařence 5/5
Další nádherný kousek s ponaučením. Kdo chce moc, ten nemá nic. Kdo je zbabělec, ten o všechno přijde. A láska ujídá všechny špatné vzpomínky a svou cestu si vždycky najde.
Kráska a zvíře 4,5/5
Příběh, co v sobě nese spoustu ponaučení a dobrých myšlenek. Příběh, co člověka donutí přehodnotit priority. Dobrá připomínka toho, že některé věci se nedají vrátit a dobré skutky nejsou vždy nezištné.
O Modrovousovi 5/5
Krásná pohádka plná hlubokých pravd a poselství. Rozvíjí se pomalu, ale čím dál člověk je, tím rychleji se roztáčí kola příběhu. Nádherný kousek, ke kterému se ráda vrátím.
O Popelce 4/5
Pravá přátelská láska je stejně vzácná jako ta partnerská. A možná o něco potřebnější. I díky ní často zvládneme nečekané změny hravě.
Tohle byl svižný příběh s krásným koncem.
O malé mořské víle 5/5
Láska je slepá. A občas potřebujeme někoho, kdo nám tu nepříjemnou pravdu řekne do očí a uchrání nás od zranění. A často je tím někým někdo, u koho bychom to vůbec nečekali.
O Rumpelníčkovi 4,5/5
Takhle nějak si představuji pravé pohádky. Uvěřitelné pohádky. Krása neznamená dobro. A ošklivost neznamená zlo. A i černá duše se dá záchránit. Láskou. A o tom to je.
Petr Pan 5/5
To nejkrásnější nakonec. Příběh plný emocí, poznání a zbavení se předsudků a růžových brýlí. Nádherná pohádka, co promlouvá člověku přímo do jeho dětské dušičky a dospělého srdce.
Suma sumárum jsem si tu knížku užila. Bylo to milé. Jiné. Kouzelné.
Je to kniha, co nejde přečíst na jedno posezení. Je dobré v sobě nechat ty příběhy žít.
A určitě ji doporučuji každému, kdo v sobě má byť jen kousek dítěte.