Křik Halidonu přehled

Křik Halidonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15529/bmid_krik-halidonu-UsK-15529.jpg 3 56 56

Zkušebný geolog Alex McAuliff dostal nabídku, která se nedá odmítnout: dva miliony dolarů za průzkum jamajské džungle. Společnost Dunstone vyžaduje nejen jeho odborné znalosti, ale i absolutní mlčenlivost a loajalitu. O jejich dohodě se však dozví Britská tajná služba a sdělí Alexovi tajnou informaci - členové předchozí geologické expedice byli zavražděni. Alex však již couvnout nemůže. Ví totiž o Dunstone, a to znamená, že ví příliš. Od prvních okamžiků na Jamajce Alex ví, že mu někdo jde po krku. Ale kdo si přeje jeho smrt? Dunstone, konkurenční společnost nebo snad britská MI5? V tomto ostrovním ráji, kde i krásná žena může být tajným agentem, plní Alex své povinnosti s vědomím, že každý jeho krok může být krokem posledním. Jedinou naději k záchraně vidí v odhalení smyslu tajemného slova: Halidon...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino

The Cry of the Halidon, 1974

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křik Halidonu. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
22.01.2023 2 z 5

Tato kniha mě srazila z horizontu do údolí

ludek.n
22.11.2019 2 z 5

Ostrovní ráj, neprostupná džungle a geologická expedice, zkoumající na Jamajce kdoví co pro kdoví koho. Robert Ludlum, jak už je jeho zvykem, zapojil do akce snad každého, na koho si vzpomněl: britskou MI5, Interpol, drogové narkobarony, fašisty, osvobozenecké hnutí i tajemnou sektu, ukrývající se v horách Flagstaff Range. Do svého koktejlu přidal ideologické šarády, politické machinace i vědu. Zatřepal, zamíchal a z šejkru mu vypadl zmatený a nepřesvědčivý paskvil, který se brodí bahnem nudy a chaosu od začátku až téměř do úplného konce. Dramatických momentů se dočkáme vlastně až na posledních stránkách knihy, a to už je na záchranu přece jen trochu pozdě. Celé rádoby dobrodružné vyprávění je navíc zahaleno oparem tajemných špionážních praktik, kdy se nedá věřit nikomu a ničemu, kdy jsou všichni proti všem a kdy je potřeba skrývat kdejakou myšlenku. Výsledkem tohoto hloubkového zatemňování je zoufalost. Urputně jsem se snažil najít v Křiku Halidonu nějaký smysluplný prvek, jehož bych se mohl chytit, ale bohužel se to nepovedlo. Za mě je tento Ludlumův román ztrátou času.

Atanone
05.05.2017 3 z 5

Kniha ke které se určitě vrátím. Je to u mě tak 50:50. Na jednu stranu se mi moc líbila a na druhou jsem z ní jaksi rozpačitá. Skvěle a napínavě napsáno.
Tak co mi vlastně vadí,že?
No právě proto ji mám "po ruce"

Kniha Křik Halidonu v seznamech