Kroky vraha přehled
Michaela Klevisová
Josef Bergman série
1. díl >
V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Byla to náhoda, nebo měl vrah spadeno na někoho jiného? Sympatický inspektor Josef Bergman rozkrývá složitý hlavolam a odhaluje tajemství zastírající minulost.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kroky vraha. Přihlašte se a napište ho.
Tak to bylo hodně slabé. Bez jiskry, bez překvapení, bez šťávy. Opentlene několika milostnymi příběhy, také velmi nezajímavymi až na hlavu postavenými. Jednu hvězdu nad "úplnou sračku" dávám proto, že je to čtivé - i když zradne. Jste napnutí a nic z toho. I to odhalení bylo tak nezajímavé. Autorku mi doporučila kamaradka a řekla jsem si, že teda zkusím. No asi máme různý vkus. Už ji vyhledavat nebudu. Teda tu spisovatelku, kamaradku ano
(SPOILER) Všechny 3 knihy autorky, které mám zatím za sebou, mě moc bavily a určitě se těším na další. Jen mě vždy trochu zklame konec. Během příběhu je nám nastolena spousta teorií a motivů k vraždě jen proto, aby na konec byla představena úplně nová linka, ke které nic nesměřovalo, protože vrah v knize ani nedostal prostor se projevit a chyběl popis jeho interakce s obětí. Co mě na knihách baví, je propracované zpracování psychologie a vztahů postav. Nicméně na konci se ukáže, že nemělo skoro nic společného se samotným zločinem. Příběh z Francie mě moc nebavil, protože už vím, že jakmile nás autorka seznámí s motivem, můžeme tu osobu škrtnout ze seznamu podezřelých.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Ptejte se královny české detektivky...
07.05.2021
10 nejprodávanějších eknih (srpen)
22.09.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
2008 -
Cena Jiřího Marka
Kniha Kroky vraha v seznamech
v Přečtených | 3 359x |
Praha prvotina detektivní a krimi romány umění česká literatura české detektivky a krimi matky a dcery Cena Jiřího Marka
2020 | Drak spí |
2021 | Prokletý kraj |
2017 | Zmizela v mlze |
2019 | Sněžný měsíc |
2023 | Vraní oko |
Moje první česká detektivka a musím říct že jsem překvapena. Kniha se četla dobře, popisuje příběhy sousedů v pražské vilové čtvrti tak, že jsou podezřelí všichni. Inspektorovi Bergmanovi sice není v knize věnováno tolik prostoru, ale to vůbec nevadilo, protože na konci knihy byl případ vyřešen a vše vysvětleno.