Kroky vraha přehled
Michaela Klevisová
Josef Bergman série
1. díl >
V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Byla to náhoda, nebo měl vrah spadeno na někoho jiného? Sympatický inspektor Josef Bergman rozkrývá složitý hlavolam a odhaluje tajemství zastírající minulost.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kroky vraha. Přihlašte se a napište ho.
Inspektor Bergman má vskutku neotřelé způsoby vyšetřování. Prohrabat kabelku oběti bez předchozího prozkoumání techniky nebo pravidelně vyslýchat podezřelé po telefonu jsou velmi netradiční přístupy. Tyto úlety jsou však vyvažovány až neuvěřitelnou intuicí, takže pokud by ho vyrazili od Policie tutově dostane nabídku z Delf. Neuvěřitelnost příběhu pak v závěru dorazila slečna ve stylu Kalle Blomquist revival. Milé také je, že se v jedné ulici sejde tolik milovníků umění i koček a to ze všech sociálních vrstev. Přes značnou naivitu díla musím uznat, že příběh byl zajímavě sepsán a četl se dobře.
Moje oblíbená česká autorka detektivek. Ani tentokrát nezklamala,kniha se mi moc líbila. Jsem zvědavá na filmové zpracování.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Ptejte se královny české detektivky...
07.05.2021
10 nejprodávanějších eknih (srpen)
22.09.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
2008 -
Cena Jiřího Marka
Kniha Kroky vraha v seznamech
v Přečtených | 3 451x |
v Mé knihovně | 561x |
Praha prvotina vraždy detektivní a krimi romány umění zfilmováno česká literatura psychické problémy mezilidské vztahy české detektivky a krimi matky a dcery Cena Jiřího Marka napětí a spádAutorovy další knížky
2020 | Drak spí |
2021 | Prokletý kraj |
2017 | Zmizela v mlze |
2019 | Sněžný měsíc |
2023 | Vraní oko |
Příběh se trochu táhnul a metody pana Bergmana byly chvílemi poněkud zvláštní. Linek bylo zbytečně moc a informace potřebné pro odhalení vraha byly tajeny až do konce.