Strach moudrého muže přehled

Strach moudrého muže https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136686/bmid_kronika-kralovraha-s-136686.jpg 5 953 953

Ve druhém svazku série stupňující soupeření s vlivným členem šlechty donutí Kvotha opustit Univerzitu a hledat štěstí jinde. Osamocen a bez prostředků cestuje do Vintu, kde se velmi rychle zaplétá do složitých sítí místní dvorské politiky. Ve snaze zavděčit se mocnému šlechtici odkrývá pokus o vraždu, dostává se do sporu s nebezpečným arkanikem a vede skupinu žoldnéřů do divočiny, aby zjistil, kdo přepadává cestující na Králově cestě. Kvothe pátrá po odpovědích, pokouší se odhalit pravdu o tajemných Amyrech, Čandrínech a smrti svých rodičů. Mezitím je zkoušen legendárními Ademskými žoldnéři, nucen obhajovat čest své rodiny a setkává se i s mytickou Felurian, okouzlující ženou, které žádný muž neodolá a žádný z nich setkání s ní dosud nepřežil… Pod jejím vedením se dozvídá mnohem víc nejen o ženách, ale také o pravé povaze magie. Ve Strachu moudrého muže dělá Kvothe první kroky na hrdinské cestě a poznává, jak složitý může být život, když se člověk stane legendou za svého života.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo , Triton
Originální název:

The Wise Man's Fear , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strach moudrého muže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (147)

CaesuraLackless
29.01.2024 5 z 5

Mé nejmilejší fantasy. Styl vyprávění je poutavý a postavy zajímavé až je člověk naštvaný, že musí svět pana Rothfusse opustit. Někomu se můžou některé pasáže zdát zdlouhavé a nudné, já si je však užíval. Objevování světa, odhalování tajemna, hledání malých puzzlíků a představování si vlastních teorií co se stalo a stane je velkou předností celé série a při druhém přečtení jsem si knihu užil ještě více. Těším se na pokračování a doufám, že se ho někdy dočkáme.

Chidlink
18.12.2023 1 z 5

(SPOILER) No v první knize se alespoň trochu něco dělo. I když 300 stran číst stále se dokola opakující se vzorec: potřebuju peníze-získám peníze- zas nemám peníze bylo už docela úmorné, tak to přeci jen nové prostředí univerzity utáhlo. A pochopil jsem, že se s hlavním hrdinou musíme seznámit. Ve druhé knize jsem čekal, že se to rozjede, ale to jsem se šeredně mýlil. Dalších cca 350 stran je Kvothe stále na univerzitě, vedlejší postavy i nadále zůstávají příšerně nudné a nezajímavé, tedy kromě Elodina, ale to je jen výjimka, která potvrzuje pravidlo. A najednou z ničeho nic Kvothe s univerzity během pár stránek odejde, kvůli něčemu co se stalo ještě v prvním díle ! WTF ! Žádný oslí můstek nic. Přečetl jsem cca dohromady i s prvním dílem 1000 stran (skončil jsem na straně 400 u druhého dílu). Těch 1000 stran by se dalo shrnout bez problému do 300. Není umění napsat extrémně dlouhou knihu, plnou vaty, ale je umění napsat co nejkratší knihu, ale čtenáři co nejvíce sdělit, co nejmenším počtem slov. Mě přišlo, že už se autor vyčerpal a nevěděl co dál psát, tak psal dokola, pořád to samé. Osobně nechápu tady to vysoké hodnocení. Čekal jsem mnohem víc.


Majkrofon
03.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Prvých cca 550 strán je skvelých, v podobnom štýle ako prvá časť. Potom však prídu zdĺhavejšie pasáže s Felurian a Ademsky výcvik, za ktoré dávam hviezdičku dole, keby boli o polovicu kratšie knihe by to neubralo. I tak som si aké druhý diel užil a dúfam, že sa dožijeme aj poslednej tretej knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Právě otázky, na které neznáme odpověď, nás naučí nejvíc. Učí nás, jak myslet. Když dáš člověku odpověď, získá jen drobnou skutečnost. Ale dej mu otázku, a on bude hledat vlastní odpovědi.


Proč bych měl chtít zvítězit v jiné než krásné hře?


Kniha Strach moudrého muže v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 377x
ve Čtenářské výzvě68x
v Doporučených153x
v Knihotéce412x
v Chystám se číst276x
v Chci si koupit95x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

magie

Autorovy další knížky

Patrick Rothfuss
americká, 1973
2012  93%Strach moudrého muže
2008  89%Jméno větru I.
2015  80%Hudba ticha
2017  91%Jméno větru
2008  90%Jméno větru II.