Kronika rodu Medicejů 3 - Dědictví klanu přehled

Kronika rodu Medicejů 3 - Dědictví klanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145708/bmid_kronika-rodu-mediceju-3-dedictvi-kl-2xX-145708.jpg 5 20 20

Kronika rodu Medicejů série

< 3. díl

Florencie v roce 1487. Intriky, spiknutí a podvody jsou mezi boháči v medicejské Florencii na denním pořádku. Ti nejhamižnější se nelekají ničeho, ani vraždy. To pozná na vlastní kůži i mladičká dívka Francesca Aldrovandiová. Léta v sobě poté živí nenávist, aby se jednoho dne konečně pomstila… Po smrti Lorenza Nádherného začíná hvězda Medicejů hasnout a ohnivá kázání mnicha Savonaroly zvěstují nástup nové éry. Poslední svazek medicejské trilogie líčí úpadek a pád mocného rodu.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Brána

Die Medici - Chroniken. Das Erbe des Clans, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kronika rodu Medicejů 3 - Dědictví klanu. Přihlašte se a napište ho.

Jaruš7
30.11.2024 5 z 5

Příběhy zasazené do historie rozkvětu i zmaru renesanční Florencie. Google vše umocňuje a není se co divit věhlasu. Teď bych dokonale docenila vysněný pobytový zájezd.

Citace:" Vyvanul i volný duch renesance, která až do dnešních dnů vyzařuje a fascinuje širokým záběrem humanismu a tvůrčí odvahou výtvarných umění - a jež bude navždy spojována se jmény Cosima a Lorenza de´Medici."

Skvělé.

AlenaF
06.02.2022 5 z 5

Celá trilogie věnovaná historii rodiny Medicejů se mi velmi líbila. Doporučuji k přečtení.

Red_Fox
26.12.2021 4 z 5

Stejně jako u předchozích dílů, i v tomto se nachází tiskové chyby, které trochu kazí dojem z výsledného díla. Kniha jako taková se čte ale dobře, nenásilnou formou se dovídáme o postupném pádu rodu Medicejů a celkově o životě v tehdejší Florencii.

Kniha Kronika rodu Medicejů 3 - Dědictví klanu v seznamech