Pán čarodějnic přehled

Pán čarodějnic
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45764/bmid_pan-carodejnic-rTd-45764.jpg 4 90 90

Kroniky Hagena von Stein série

1. díl >

První kniha série Kroniky Hagena von Stein. Čechy na počátku 15. století. Země je rozdělena. Hned několik kandidátů bojuje o královskou korunu a církev je rozštěpena kvůli třem papežům, kteří vznášejí nárok na Petrovo dědictví. Navíc jsou tu rebelující kacíři, inkvizice a první předzvěsti další morové epidemie. V této pohnuté době se Hagen von Stein stává rytířem a snaží si najít své místo v pozdně středověkém světě. Jeho cesta, kterou kříží inkvizitoři i pradávné tajné spolky čarodějnic a vlkodlaků, je dvojnásob těžká, protože se nikdo nesmí dozvědět o daru, požehnání či prokletí jeho zvláštního dědictví. Tato temná tajemství, pečlivě střežena před nezasvěcenými, naleznou cestu až do našich časů. Protože hrůza se nikdy nestává minulostí – a má nekonečnou trpělivost…... celý text

Literatura světová Fantasy Historické romány
Vydáno: , Fantom Print

Der Hexenmacher, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán čarodějnic. Přihlašte se a napište ho.

Gordonlord
05.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Vztah hlavního hrdiny Hagena a jeho bratra Albrechta měl velký potenciál. Stačilo tak málo, aby byla postava Albrechta nejednoznačná a mnohonásobně zajímavější. Žel - autor si dal tu práci a udělal z něj prostě a jednoduše ryze zlý charakter, což dospělosti díla ubralo a poslalo ho směrem k levné četbě pro dospívající.

Téměř posledním mínusem jsou hluchá místa, kdy mě čtení moc nebavilo.

Silné momenty tkví vždy v pasážích, kdy si Hagen najde nějaké děvče a Albrech se mu jeho štěstí snaží překazit - což vyústilo v šokující a povedený závěr knihy, který trochu přehlušil do ztracena a bez emocí vyznívající závěrečnou bitvu mezi oběma hlavními protagonisty děje.

Skvělá je také originální mytologie, navázaná na historické prostředí středověkých Čech.

Prolínání současnosti s dějem v minulosti nemám moc rád, a ani tady ho nechválím, ale dává tušit, že pokud to autor nepodělá, dočkáme se hezkého - a zatím možná trochu předvídatelného - finále.

Luigi1
14.10.2021 3 z 5

Ze začátku moc mluvení a velmi pomalý rozjed.Musel jsem se nutit to číst,proto to trvalo tak dlouho a ještě k tomu ten konec.Mám to za sebou a pouštím se do druhého dílu.

Ticiana
11.08.2021 4 z 5

Kniha je ctiva, historicky aspekt neberu v uvahu, pro mne je to fikce. Hagena jsem si oblibila, byla jsem rada, ze Abrecht a Wenke uz nejsou ve hre. Jsem zvedava, jak se dal bude vyvijet Hagen, protoze konec knihy dava predpoklad na zmenu jeho povahy. Uz se tesim na dalsi dily.

Kniha Pán čarodějnic v seznamech

André Wiesler