Krotitelia displejov přehled
Slávka Kubíková
Naše deti sú prvou generáciou vyrastajúcou v obklopení displejov. Je to nová situácia, ktorú dennodenne rieši každý rodič. Kniha Krotitelia displejov pomáha vychovávať deti tak, aby život s digitálnymi médiami zvládli. No nie je to kniha len o deťoch. Autorka kladie provokatívne otázky každému vlastníkovi smartfónu a používateľovi internetu. Aby nám technológie nebrali viac, ako nám dávajú.... celý text
PC literatura Psychologie a pedagogika Vzdělávání, školství
Vydáno: 2019 , Postoj MediaOriginální název:
Krotitelia displejov, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krotitelia displejov. Přihlašte se a napište ho.
Jednou z najväčších výziev pre súčasných rodičov je problém obrazoviek valiacich sa na deti z každej strany. Je ich toľko, že nie je možné im uniknúť. Treba sa preto naučiť s nimi žiť. Táto kniha ponúka rady ako na to. Usiluje sa aj komplikované technologické a psychologické otázky podať zrozumiteľne a s nadhľadom, preto sa číta sa pomerne ľahko. Kameňom úrazu nielen tejto, ale aj iných podobných kníh, však býva, že rýchlo zastarajú. Technológie idú dopredu míľovými krokmi a okolnosti sa menia. Veľmi dobre to vidno napríklad na pandémii Covid-19, ktorá v tejto oblasti veľmi zamiešala kartami.
Klub nerozbitnych deti a Krotitelia displejov su knihy, z pera Slávky Kubikovej, určené nielen rodičom ale ci budúcim rodičom ale vsetkym. Su o hľadaní strateného detského šťastia v dobe tabletov. “Ako vychovať deti, aby zvládli digitálny svet.” Obe knihy sa opierajú o studia z oblasti medicíny a psychológie. Dajme šancu deťom mat z detstva prave take zážitky, na ktoré my sami spomíname najradšej.
Kniha Krotitelia displejov v seznamech
vývoj a výchova dětí poruchy učení poruchy chování poruchy pozornosti, ADD, ADHD psychohygiena vzdělávání, edukace závislosti digitální média počítačová gramotnost
Podobne ako pri knihe Klub nerobitných detí, aj túto by som zaradila do povinného čítanie pre každého človeka, ktorý sa nejakým spôsobom angažuje v živote detí. Autorka pokračuje v skvele vystavanej knihe, ktorá vychádza z reálneho života a dát aj na Slovensku a ponúka aj riešenia ako veci zlepšovať, meniť alebo celkovo predchádzať problémom s digitálnymi technológiami. Môžem len a len odporúčať.