Kruh přehled
Bernard Minier
Martin Servaz série
Zdánlivý klid městečka Marsac v Pyrenejích, známého díky elitní univerzitě, naruší vražda jedné z přednášejících. O pár dní později je nalezeno i tělo místního chovatele psů roztrhané na kusy vlastními zvířaty. Kdo rozpoutal v městečku šílenství smrti? Mohly by být vraždy dílem uprchlého sériového vraha? Komisař Martin Servaz se během řešení případu musí ponořit hluboko do své minulosti a znovu otevřít staré rány.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno:Originální název:
Le Cercle, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruh. Přihlašte se a napište ho.

Tahle série si mě začíná hodně získávat! Tak jak jsme u prvního dílu nadávala na ten šíleně pomalej rozjezd.
Tak tady mi přišlo, že se od začátku pořád něco děje. Byla to jízda.
Pořád jsem prehazovala vinu na jinou osobu....
Jako je to vážně dobré čtení. Napínavé ! A jsem ráda, že zde konečně ty následky vyšetřování dohnali Servaze... Že to tím i dostalo trochu realnosti. Že to dokázalo, že není nad člověk.
Mimochodem, na to jsem taky nadávala u prvního dílu. Servaz se mi zdál býti nesmrtelný. A to já nemám moc ráda.
Každopádně shrnu to. Vždycky jsem se desila, ze ty knihy jsou celkem bichle. Ale nakonec se to čte, tak dobře. Že si říkám, zda to nemá málo stránek.

Zatímco první díl vás ochromí zimou a odloučeností prostředí a spolu se zařízením pro nejtěžší zločince rozvíjí skoro hororový příběh, v této knize se příběh odvíjí pomaleji a skutečný motiv zločinu se ukáže opravdu až na konci. Také univerzitní prostředí je o poznání méně strašidelné, i když vražda je opravdu brutální. Servaz se vrací do míst, kde studoval a kde prožil první osudovou lásku a to vše komplikuje jeho vyšetřování. Navíc zde studuje jeho dcera, a tak se obává i o její bezpečnost. A my sledujeme motiv, který se vynořuje z minulosti.
Napínavé, tajemné a francouzské. Doporučuji.
Syndrom E - první díl nové krimi série
12.10.2016
Kruh - pokračování knihy Mráz
26.10.2015
„Žiť predsa znamená vybrať si.“
„Dítě, jímž jsme byli, se mění v dospělou bytost tak odlišnou a tak monstrózní, že kdyby se mohla oddělit, dítě by nepoznalo dospělého člověka, jímž se stalo, a bezpochyby by ho vyděsila myšlenka, že se stane takovou bytostí.“
Kniha Kruh v seznamech
v Přečtených | 3 470x |
v Mé knihovně | 796x |
série s Martinem Servazem baví :)