Krvavá Mary přehled
Alexander Stainforth (p)
Teplá letní noc, večírek je v plném proudu, když náhle zhasnou světla. Pětice dívek se rozhodne zkrátit si chvíli vyvoláváním ducha Krvavé Mary. Je to jen mámení vybičované fantazie, nebo se v zrcadle skutečně objeví přízrak znetvořené ženy a vtáhne je do temnoty? Od chvíle, kdy se Nancy Williamsová postavila před zrcadlo se svíčkou v ruce a zašeptala "Krvavá Mary, mám tvé dítě", jsou životy všech dívek v ohrožení. První brutální vraždu následuje jen o den později další. Z poklidného městečka se stává šílencova aréna. Nebo je za vším přízrak Krvavé Mary? Nancy ví, že musí bestiálního vraha dopadnout dřív, než on najde ji. Hraje se na život a na smrt a přežít může jen ten, kdo odhalí pečlivě skrývané tajemství…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavá Mary. Přihlašte se a napište ho.
![MíšaS. MíšaS.](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/188510/m_188510-C8x.png?v=1493224013)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nebylo až tak hrozné, ale opět je to takový "B" horror, co dávají v noci v televizi. Vzhledem k tomu, jaká je tam zápletka, tak na tu jsem teda nepřišla, a bylo to trochu neuvěřitelné, ale co, už jsem četla horší knihy, co měly mnohem větší publicitu a byly to mnohem větší sra..y.
![Ridley Ridley](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/298385/m_ridley-Yjm.jpg?v=1578838249)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Čekala jsem nějakou duchařinu, ale nakonec dobrá detektivka, příběh měl spád a nedal se odložit...vůbec mi nevadilo, že chybí popis osob a okolí...a vůbec jsem nepoznala, ze je to česká tvorba
Kniha Krvavá Mary v seznamech
v Mé knihovně | 131x |
duchové a přízrakyAutorovy další knížky
2019 | ![]() |
2015 | ![]() |
2020 | ![]() |
2019 | ![]() |
2018 | ![]() |
Ty jo… Ty jo! Já opravdu nevím, co jsem čekala. Ale tohle byl nářez. V dobrém slova smyslu.
Prakticky hned od prologu mi bylo jasné, že propálím pohledem každého, kdo mě při čtení vyruší. Příběh je psaný tak čtivě, že se sotva nadechnete a jste na konci.
Hlavní postava Nancy žije poklidný život. Miluje svého přítele Kurtise a plánuje s ním budoucnost. Také má kolem sebe spoustu kamarádek, se kterými ráda podniká nové věci.
Jednoho dne se však rozhodnou, že vyvolají ducha Krvavé Mary. Vše začíná záhadnou formulkou, kterou Nancy vysloví o samotě proti zrcadlu. Dětská nerozvážnost řeknete si? Testování hranic? Omyl! Krvavá Mary se totiž opravdu objeví. A co víc… začne na Nancy volat.
Zde musím dát stopku. Já měla při čtení husí kůži v horké vaně plné pěny! A každý sebemenší hluk mě uváděl do pozoru. Tady už se opravdu mísil thriller s hororem a v hororu já tolik načteno nemám. Takže já si čteni tak užila, že budu knížku rozdýchávat ještě dlouho.
Jsem šťastná, že jsem si ji přečetla. Takový zážitek jsem ještě nezažila. A to jsem si myslela, že už jsem u čtení zažila vážně vše. :) V příběhu se také odehrává vyšetřování brutálních vražd. Vraha jsem ale neodhalila a to jsem si s ním lámala hlavu od začátku.
Oblíbené věty z knihy:
Nancy se rozechvěla, když jí před očima začaly probleskovat stíny minulosti.
Hlavu měla nakloněnou, jako by jí některý z obratlů definitivně vypověděl službu.