Krverůž přehled

Krverůž
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355153/mid_krveruz-1c6-355153.png 4 208 208

Rune je nadaná zpěvačka s andělským hlasem, která ale pro svůj talent velice trpí. S nadějí, že jí odborníci pomůžou, začne chodit na uměleckou konzervatoř Krverůž. Nejenže je tato škola tajemná, dokonce se proslýchá, že v ní straší proslulý fantom Opery. A čím více Rune školu poznává, tím spíše tomu věří. Ve snu ji navštěvuje tajemný a okouzlující houslista, který zná všechna její tajemství a učí ji zpívat. Dokáže ji zachránit, anebo se stane její zhoubou?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

RoseBlood , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krverůž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

verunka7498
15.06.2024 5 z 5

Je to reteling Fantoma opery. Příběh jsem znala jen velmi povrchně, ale po této knize bych ráda viděla i předlohu. Objevuje se zde originálnější podoba upíra, což super změna. Kniha vyšla dost let zpátky, ale co vím tak kolem ní bylo velké haló. Což bylo oprávněně. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Pokud jste jestě nečetli, tak děte do toho.

Sixtinka144
25.04.2024 3 z 5

S touto knihou jsem měla lehký boj. Příběh jsem rozečetla dvakrát, dvakrát jsem knihu odložila aniž bych ji dočetla (což musím zdůraznit, že se mi ještě nikdy nestalo), ale jak se říká, do třetice všeho dobrého a konečne jsem ji dočetla. Knihu jsem si koupila kvůli tomu, že jsem si vždy chtěla přečíst Šepotání, ale už se u nás skoro nikde nedá sehnat, a tak jsem sehnala jinou autorčinu knihu, abych viděla, jestli mi vůbec sedne její styl psaní. Bohužel, jak už asi chápete, nebyla jsem moc nadšená. Já osobně miluju retellingy všeho druhu, a na Fantoma opery jsem se moc těšila, ale tohle bylo hrozně nudné. Většinou se v té knize děje pořád to stejné dokola a dokola a pak se všechno shrne v posledních padesáti stranách a juhuu, máme vyřešenou celou zápletku. Kapiroly z pohledu Trna byly alespoň nějak záhadné, ale nakonec to nemělo nějaký velký plottwist, ve který jsem doufala. Bohužel za mě je to jeden z horších retellingů co jsem četla. Knihu hodnotím 2,5/5.


Jaehyun
06.09.2023 2 z 5

Knížku jsem poprvé četla když vyšla, takže v roce 2017 a pamatuji si z ní jen to, že jsem ji hodně rychle jsem zapomněla.

Tehdy jsem knížce dala 4 hvězdičky, protože jsem měla trochu jiný systém hodnocení knih. Teď jsem se rozhodla si to přečíst znovu a došla jsem k závěru, že nemám potřebu ji někdy číst ještě jednou. Děj se celou dobu strašně táhne, dlouho se tam absolutně nic neděje a dost věcí se tam opakuje stále dokola. Konec byl dost uspěchaný a o ničem. Dočetla jsem to s velkým sebezapření.

Naprosto miluju sérii Šepotání a té tohle nesahá ani po kotníky. Nuda nuda nuda.

2,5

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Erik jednou Trnovi vyprávěl, že spřízněné duše se ve stejném čase potkají jen málokdy. Když už se narodí ve stejném čase, je velké štěstí, pokud se v tak velkém světě vůbec sejdou. (Krverůž, str. 267)


Kniha Krverůž v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených264x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených14x
v Knihotéce230x
v Chystám se číst173x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech10x

Štítky knihy

romance

Autorovy další knížky

A.G. Howard (p)
americká, 1970
2015  80%Šepotání
2015  86%Divotání
2017  72%Krverůž
2016  85%Běsnění
2016  87%Zrcadlení