Krysař přehled

Krysař
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205689/mid_krysar-Jw6-205689.jpg 4 6763 6763

Samotný námět Krysaře vychází ze saského, staroněmeckého motivu, který Dykovi posloužil jako volné schéma svého díla. Tato báj s reálným základem vypráví o krysaři, který roku 1284 očistil město Hameln od krys, a když mu nebyla vyplacena slíbená odměna, rozhněval se na občany města a odvedl za trest jejich děti. Existuje několik variant závěru. Buďto Krysař děti zavřel do jeskyně, z které již nikdy nevyšly, nebo je utopil v řece. Je i verze, podle níž Krysař děti vrátil, když mu radní zaplatili slíbenou odměnu. citováno z Wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/Krysař_(kniha) vydání jedenácté, v ČS čtvrté, ve Slunovratu druhé... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krysař. Přihlašte se a napište ho.

janina66
předevčírem 3.5 z 5

( ČRo četba)
Krásný příjemný poslech tohoto nadčasového dílka.
Moc nádherný poetický jazyk.
Milostně smutné- láska a pomsta.
Bavila mě postava rybáře Seppa.

koki.veru
02.01.2025 1.5 z 5

Přečteno díky ČV, ale knížka se mi nelíbila. Četla se mi špatně (nemám ráda tuto starou češtinu)a do příběhu jsem se nezačetla, i když pointu příběhu znám (byla jsem na muzikálu a ten se mi moc líbil).

Monike
01.01.2025 5 z 5

Díky CV jsem se dostala znovu ke knize a od puberty nezklamala ani teď .

Knižní novinky do konce roku

12.12.2021

36 nových eknih zdarma ke stažení

05.11.2021

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2017

11.01.2018

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

„Pouze srdce, srdce jest drobná a zcela zbytečná věc. Lidé však umírají na zbytečné věci.“ (citácia zo strany 80)

Kniha Krysař v seznamech

v Přečtených11 830x