Krysař přehled

Krysař
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/553322/bmid_krysar.jpg 4 6799 6799

Námět Krysaře pochází z Německa, kde opravdu podle báje osoba krysaře žila. Ten měl za úkol čistit město Hameln od škůdců v podobě krys. Obyvatelé města ho považují za méněcenného a zesměšňují ho, jemu je to však jedno až do té doby, než se zamiluje do vesničanky, která ho ubytuje ve svém domě. Krysař vyhání krysy hraním na svoji píšťalu, ale radní nejsou stále spokojeni, a tak mu nechtějí zaplatit. Tím autor poukázal nejen na zesměšňování funkcí a osob, podoby lásky, ale i na problémy té doby. Podle knižní předlohy vznikl film (2003) a muzikál (1996).... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krysař. Přihlašte se a napište ho.

Proveju
14.01.2025 5 z 5

Četla jsem už na střední a musela znovu, abych si osvěžila paměť a mohla si ho přidat do výzvy.
Perfektní, legendární...

Maraiser
11.01.2025 4 z 5

Vlastně jsem vůbec nevěděl, co od toho čekat a trochu se toho obával. Nakonec jsem ale byl příjemně překvapen. Svým způsobem mne nejvíce zaujala Agnes - ta holka se toho fakt nebála :-)

Iva095
10.01.2025 4 z 5

Krysaře jsem četla už ve škole a ne jednou.
Do knihy jsem se pustila znovu díky letošní ČV a jsem za to ráda.
Krysař je prostě klasika, která mě baví.

Knižní novinky do konce roku

12.12.2021

36 nových eknih zdarma ke stažení

05.11.2021

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2017

11.01.2018

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

„Pouze srdce, srdce jest drobná a zcela zbytečná věc. Lidé však umírají na zbytečné věci.“ (citácia zo strany 80)

Kniha Krysař v seznamech

v Přečtených11 890x