Krysař z Hamelnu / The Pied Piper of Hamelin přehled
Robert Browning
Příběh o krysaři, jemuž starosta a radní města upřou odměnu za to, že zbavil město krys, a on se jim za to krutě pomstí, je založen na skutečnosti, ale známým se stal až řadou uměleckých zpracování. Po J. W. Goethovi, bratřích Grimmových atd. a před Waltem Disneyem či Viktorem Dykem nejproslulejší verzi tohoto příběhu vytvořil anglický básník Robert Browning (1812–1889). Kniha s původními ilustracemi Kate Greenawayové (1846–1901) a ve dvojjazyčné úpravě vychází v češtině poprvé.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krysař z Hamelnu / The Pied Piper of Hamelin. Přihlašte se a napište ho.
Příběh o Krysařovi se stal nesmrtelnou legendou, která se dočkala bezpočtu zpracování. Tento pochmurný příběh se vyskytuje v mé knihovně několikrát. Pořídila jsem si i toto dvojjazyčné vydání v povedeném básnickém zpracování R.B.
Přečetla jsem tuto knihu díky divadlu, které děti sehrály po dva předchozí roky na letním divadelním táboře v Horažďovicích. Letos toto divadlo provedeme v červnu tedy již potřetí. Jsou v něm použity téměř všechny verše z této knihy a celé nás to ohromě baví.
Kniha Krysař z Hamelnu / The Pied Piper of Hamelin v seznamech
1974 | Milý pane Browningu |
2012 | Krysař z Hamelnu / The Pied Piper of Hamelin |
1977 | Čierny kvet |
1919 | Pippa jde mimo |
1911 | Na balkoně |
Nádherný překlad, úžasné ilustrace a nesmrtelný příběh. Doporučuji.