Kuchařka ze Svatojánu přehled
Eva Francová
Kuchařka ze Svatojánu série
1. díl >
Být ženou znamená dávat a udržovat život v mnoha podobách. Zahřívat svou rodinu ohněm v kamnech i bezpodmínečnou láskou. Být opěrným sloupem, laskavou jistotou, která trvá bez ohledu na zmatek tam venku. Zdaleka nejde jen o jídlo, ale i k němu je třeba přistupovat vědomě. Dobře uvařit neznamená jen se chutně najíst, „dobře“ by mělo být nejen na jazyku, ale v celém těle, v mysli, na Zemi. Být ženou a pravou vládkyní krbu znamená dělat svět lepším místem pro všechny.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuchařka ze Svatojánu. Přihlašte se a napište ho.
To mi tak nějak na konci zimy vždycky přestane chutnat maso a tentokrát ta má masonechuť trvá nejen o něco déle než obvykle, ale navíc teď doma vařím díky současným omezením téměř každý den. A tak jsem potřebovala inspiraci pro rozšíření bezmasého repertoáru. S touto kuchařkou jsem rozhodně nešlápla vedle. Recepty jsou chutné, jednoduché a z dostupných surovin.
Moc dobrá kuchařka jednoduchých receptů z levných domácích zdrojů vařím podle ní nebo zde nacházím inspiraci
Kniha Kuchařka ze Svatojánu v seznamech
2014 | Kuchařka ze Svatojánu |
2015 | Kuchařka ze Svatojánu 2 - Zahrada na talíři |
2020 | Krizová kuchařka ze Svatojánu |
2017 | Rok ve Svatojánu |
2022 | Kolčava |
Autorka píše , že tělo je jako stroj a potřebuje udržovat, ale taky občas promazat :-) dobrou slaninou a upečeným bůčkem. Velikonoční hlavičku se sojovým granulátem, svíčkovou se sojovým masem rozhodně do jídelníčku nezařadím. Je zde hodně starých receptů našich babiček, které autorka pojmenovala pode sebe obyčejná staročeská polévka couračka je tu jako pojmenovaná zelnice, klasická bramboračka pojmenovaná jako horácká polévka.