Kudy šel anděl přehled

Kudy šel anděl
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43273/mid_kudy-sel-andel-cQ0-43273.png 4 85 85

Příběh začíná v 70. letech na ostravském sídlišti, kde vedle nejrůznějších přistěhovalců za prací a vykořeněných rodin vyrůstá také Martin Vrána. Útržkovitě sledujeme jeho životní pouť od vlasatého studenta gymnázia, prožívajícího své první lásky, přes slibnou dráhu překladatele až k osobním ztroskotáním, manželské krizi a životní deziluzi. Martin Vrána bilancuje svůj život před změnou režimu i po ní a rozpoznává, jak se do mladické bojechtivosti zvolna vkrádá rozčarování, zklamání a únava. Ale přesto přese všechno jsme tady.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kudy šel anděl. Přihlašte se a napište ho.

Jara.v
03.02.2022 1 z 5

Tahle kniha se mi četla dost těžko. Vybrala jsem si ji do čtenářské výzvy, ale normálně bych po ní nesáhla. Příběh se dá pochopit, ale louskat ty věty.

bublinka13
13.11.2019 2 z 5

Po letech jsem konečně poprvé dočetla (asi na pátý pokus). Pro mě to byl boj, knížka mi vůbec nesedla. Možná zkusím znovu za pár let a třeba změním názor (po prvním nedočtení jsem ji odložila s tím, že "nikdy více").

AlčaVaca
26.09.2019 3 z 5

Není to autor, kterého bych v současné době vyhledávala. Přiznám se, že jsem jej četla jen kvůli čtenářské výzvě. Ale nechci odrazovat, dalo se to přelouskat.

Kniha Kudy šel anděl v seznamech

Jan Balabán
česká, 1961 - 2010