Kukačka přehled

Kukačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544951/bmid_kukacka.jpg 5 61 61

Marek Wolf série

V Bratislavě byla zavražděna žena bohatého plastického chirurga. Její muž je nezvěstný a v luxusní vile, kde objevili tělo, zůstaly jen dvě adoptivní děti. Sourozenci svorně tvrdí, že nic neslyšeli ani neviděli. Vyšetřování se ujímá kapitán Marek Wolf, který postupně odkrývá rodinná tajemství vedoucí k odhalení sadistického vraha. Když se však začne domnívat, že je na správné stopě, v případě náhle začnou přibývat oběti… Wolf se však vedle šetření musí vyrovnat i s dalšími problémy. Vztahy na krajském ředitelství jsou na bodu mrazu. Může za to odvolání Karola Luptáka z funkce ředitele. Ten má pocit, že selhal jako muž, selhal jako šéf, ale stále je dobrý vyšetřovatel. A má-li nějakou šanci všechno napravit, musí se odrazit právě od toho.... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská
Vydáno: , Metafora

Kukučka, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kukačka. Přihlašte se a napište ho.

Sančez
předevčírem 5 z 5

Hmm sakra dost dobrá detektivka. Četla jsem do dvou do rána. I když jsem pachatele odhalila, tak i tak to bylo peckovní.

PosPol
15.11.2024 5 z 5

“Probrala se a oběma rukama se snažila zbavit uzlu, který bránil promluvit. Aspoň by volala o pomoc, možná by ji někdo uslyšel. Nakonec se jí uzel podařilo uvolnit, ale z vyschlého hrdla vyšel jen nesrozumitelný chrapot, který vzápětí přerušil jiný zvuk. Její únosce nastartoval motor velkého křovinořezu a mířil s ním rovnou k ní. Začala vyděšeně křičet.

Jak jsem četla Kukačku:
1. V Bratislavě byla zavražděna žena. Přichází kapitán Wolf. Tak se ukaž, autore.
2. Hmm, dost dobrý! Perfektní návaznost, retrospektivní části do sebe zapadají jako kolečka orloje.
3. Jsem v polovině. Každý má tajemství a dvě skříně plné kostlivců. Pche, odhalila jsem vraha. Nic moc, jsem zklamaná.
4. Jsem v poslední třetině. Autor – Tereza 1:0. Usínám s hasičákem, mozkové buňky se přehřívají. Autor si mě povodil jako Hurvínka.
5. Konec. No do prdele! Nemám slov, ale zato mám nového oblíbeného autora.

“Když pochopil, zorničky se mu rozšířily strachem. Ale už bylo pozdě. Někoho by odradil ten bezmocný prosebný pohled, který na mě celou dobu upíral. Mě naopak naplňoval novou silou a dodával mi úžasný pocit nesmrtelnosti.

Kukačka je nářez. Dost násilí, ale autor se jím nesnaží šokovat, je to zkrátka jedna z komponent příběhu. Výčet toxických vztahu v rodině, frustrující pocit bezmoci v případě nemožnosti dokázat nevinu. Lidské osudy ve své obyčejnosti a přesto tak pestré a jedinečné. Upřímně nevím, co se v knize dá najít za chybu a nelze dát méně než 5/5*.

Děkuji autorovi za oslovení a zaslání knihy, hned jdu hledat další případy kapitána Wolfa!

čef
12.11.2024 4 z 5

Drastická vražda křovinořezem uvádí vše do chodu. Vnitřní útvarové bitky řeší nový ředitel se snahou donutit kolegy chovat se kolegiálně. Na paletě jsou mnohé toxické vztahy v rodinách i policejních, zejména osvojené děti řádí, také je zde hodně šikany. Rovněž gayové si přihřívají polívčičku. Celkově dobré nikoliv vynikající.

Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)

13.09.2024

Kniha Kukačka v seznamech

detektivní a krimi romány krimi

František Kozmon
slovenská, 1988